Gazete Vatan Logo

İstanbul'un Eyüp ilçesinin adı değişiyor

AK Parti, İstanbul’un Eyüp ilçesinin isminin “Eyüpsultan” olarak değiştirilmesi için TBMM İçişleri Komisyonu’na bir teklif sundu.

İstanbul'un Eyüp ilçesinin adı değişiyor

İstanbul'un Eyüp ilçesinin adı değişiyor. Karar'dan Erol Metin'in haberine göre l ve ilçe müftülerine resmi nikah kıymasına yetki veren “Nüfus Hizmetleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin TBMM İçişleri Komisyonu’ndaki görüşmeleri sürerken, Ak Parti, İstanbul’un Eyüp ilçesinin adının “Eyüpsultan” olarak değiştirilmesi için komisyona önerge sundu.

İstanbul Milletvekilleri Hayati Yazıcı, Ayşe Nur Bahçekapılı, Mehmet Muş, Hüseyin Bürge ve Haydar Ali Yıldız imzasıyla verilen önergede, İstanbul’un fethinin manevi komutanı olarak milletin gönlünde mümtaz bir yeri olan sahabe Halit Bin Zeyd Ebu Eyyüp El-Ensari Hazretlerinin medfun bulunduğu ilçenin adının halk arasında ve hatta yurt dışında “Eyüpsultan” ismiyle bilinmesine rağmen ilçe için kullanılan “Eyüp” isminin Eyüpsultan isminde bulunan mana ve mefhum ve mahiyeti ifade etmede yetersiz kaldığı belirtildi. Bu sebeple komisyonda görüşülen kanun teklifine eklenmesi istenen önergede ilçe isminin halk arasında bilinen ismiyle anılması ve milletin kültür, inanç ve milli değerlerinin yaşatılması amacıyla Eyüp isminin “Eyüpsultan” olarak değiştirilmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

Haberin Devamı