Gazete Vatan Logo
Magazin İstanbul’un en moda erkekleri!

İstanbul’un en moda erkekleri!

İstanbul Moda Haftası hareketli defileleri ile geçtiğimiz hafta son buldu. Defileler sonrası erkek modasının nabzını sizin için değerlendirdik...

Hani çok sevdiğiniz bir şey çabuk geçer ve biter ya, hatta rüzgar gibi geçti derler, benim için bu sene yine Karaköy Antrepo 3’teki beş gün boyunca süren ve Mercedes-Benz ana sponsorluğunda gerçekleşen İstanbul Moda Haftası gerçekten rüzgar gibi geçti. Neden mi? Siz de her gün işe gidiyormuşsunuz gibi özenle giyinip kuşanıp, kahvaltı bile etmeden sevdiğiniz ve merak ettiğiniz tasarımcının defile veya sunumuna, üstelik İstanbul’un anlamsız ve gereksiz trafiğini atlattıktan sonra, koşarak giderseniz bu kesinikle bağımlılık yapar. Yaptı da modayı sevmek ayrı ama içinde olmak ve yaşamak bambaşka bir duygu benim için. Türkiye’de erkek modası denince tabii ki bu isimler ilk akla gelenlerden; Hatice Gökçe, Emre Erdemoğlu, Niyazi Erdoğan, Giray Sepin ve Benan Bal. Birazdan hepsine tek tek koleksiyon ve sunum bazında göz atacağız ama öncesi beş gün boyunca neler olup bitenenin kulisine girelim. Şunu da eklemek isterim bu sene Emre Erdemoğlu ve Benan Bal’ın defile konsepti ve stil danışmanlığını üstlenirken Hatice Gökçe’nin defilesinde de model olarak rol aldım. Benim için çok heyecanlı, renkli ve verimli geçti, bakalım siz de aynı fikirde misiniz?

Haberin Devamı

Defilelerin arka planında neler oldu?

- En çok dikkatimi çeken bu sene özelikle ünlü ve stil sahibi erkeklerin olan bitene yakın ilgi göstermesiydi. Murat Boz, Metin Akgülder, Mabel Matiz, Murat Dalkılıç, Deha, Bernd Schneider, Tamer Yılmaz, Oben Budak... Hepsi farklı günlerde özelikle erkek modasını takip edenlerden oldu.

- Beş gün boyunca bazı insanların adeta kostümcü dükkanından fırlayıp Cadılar Bayramına

katılıyormuş gibi giyinmelirine hiçbir anlam veremedim. Bu anlamda büyük ölçüde stil fiyaskosuyla karşılaştım.

- Mercedes-Benz arabalarını isteyen herkes için servis olarak kullandırdı, özelikle yağmurlu havada veya ‘offsite’ defilelere gitmek için harika bir kullanım haline geldi.

- Gereksiz karma defile yerine özel koleksiyon sunumu alanı ‘mini runway’ de hem modaseverler hem de satın-alma heyetleri buluştu.

- Alandaki fotoğrafçılar kadınlar dışında güzel ve stil giyinen erkekleri de boy boy çekmeli artık!

Haberin Devamı

- Bazı defileler geç saatte başladı, bunu bir an evvel daha erken bir saate almaları artık şart.

- Dünyaca ünlü moda ve stil dergisi Dazed, Les Benjamins markanın ilk defilesine katılarak, özelikle sosyal medyadan büyük destek verdi. Aynı defilede Ayşe ve Elif Boyner kardeşleri podyumda yürüdü.

- Popçu Atiye, Zeynep Erdoğan defilesinde podyuma çıktı.

- Emre Erdemoğlu defilesinde finale top model Tülin Şahin podyuma çıktı.

Hatice Gökçe

Açılış defilesinde “Geçen zaman hep Seyyah’tan yana oldu mottosuyla hayat verdiği yeni koleksiyonu “Seyyah” ile modaseverlerin karşısına çıkan Hatice Gökçe, Evliya Çelebi’den ilham alarak oluşturduğu yeni koleksiyonu ile erkek giyimine yepyeni bir yaklaşım getirdi. Rahat giyim anlayışının sunulduğu koleksiyonda at figürünün kullanıldığı kolyeler, baskılar ve nakışlar sezona ritim kazandırdı. Defilenin en lokomotif parçaları ise parlak tulumlar, parlak kısa mont ve ceketler, örme uzun tişört ve gömlekler, örme şalvarlar, deri pantolon ve gömlekler oldu. Tasarımcı özelikle komforlu bir şekilde seyahat eden erkekler için yeni bir soluk getirdi.

Haberin Devamı

Niyazi Erdoğan

Niyazi’nin erkekleri iş yaşamından günlük giyime, spor saatlerinden plaj keyfine dört ayrı ortama yönelik dört farklı grubunda yeni ‘RunNiyo’ koleksiyonunda hayat buldu. Takım elbiselerden mayoya, tulumdan monta kadar sezonun gerektireceği her parçaya sahip olan koleksiyonda aksesuar olarak fularlar öne çıktı. Bu sezon koşu teması ele alındı. Grafiksel baskı olarak İstanbul kırlangıçları yer aldı. Sırt çantaları ve kırlangıç baskılı spor ayakkabılar dikkat çekti.

Benan Bal

Benan Bal ilk defilesini gerçekleştirdi. Şovunu, evcil hayvan giysi markası CouCou ve onun giydirdiği evcil hayvanlar ile sundu. Tasarımcı yeni sezon koleksiyonunu yaratırken Amerikan basketbolunun hareketli ve heyecan verici sokak duygusundan esinlendi. Özelikle erkeklerin spor detaylarla da şık olabileceğini gördük. Defilede yer alan file atletler ve file şortlarla alternatif hissedebiliyorken, tailor fit gömlekler ve klasik trençkotlarla şık olmayı seven erkekleri hedefledi.

Haberin Devamı

Emre Erdemoğlu

Emre Erdemoğlu’nun yeni ‘Aden’ ilkbahar-yaz koleksiyonunu gördük. Günahlarından arınmış ve doğa ile bütünleşmiş, stiline önem veren, dünyayı keşfeden, rahatlığı seven, gustosu olan, yenilikçi ve romantik şehirli bir erkek figürü ile karşılaştık. İlkbahar ve yaz ayları için özelikle hafif materyalleri tercih eden tasarımcının koleksiyonu içinde ana parçalar olarak örme ceketler, gabardin şortlu takım elbiseler, kısa mikro trençkot ve montlar, uzun file tişörtler ve uzun koton gömlekler modern kalıplarda hayat buldu.