Gazete Vatan Logo

İstanbul'un en iyi etnik restoranları

Yeni lezzetlere açıksanız, dünya mutfaklarında pişenlere kayıtsız kalamıyorsanız bu haberimiz sizin için...

Çerkez mutfağı: Fıccın
Fıccın, iki kat hamur arasındaki özel kıymalı harçla yapılan bir Çerkez yemeğinin adı. Küçük, mütevazi bir mekan olan Recin'da öğle yemeğinin yaranda kahvaltı da veriliyor. Temelde hamur ve etten oluşan, sebzenin sınırlı olduğu Çerkez mutfağı, yemekte et olmazsa olmaz diyen Türk mutfağına benziyor, bu yüzden de ağız tadımıza oldukça yakın. Ayrıca restoranın mönüsünde Kuzu Tandır, İç Pilav gibi Türk mutfağından örnekler de var. Fiyatların hayli makul olması Fıccın'ı daha da cazip kılıyor.

Kallavi Sokak 13/1, Beyoğlu. Pazar hariç her gün 07.30-21.00 arasında açık. Kredi kartları geçerli.

Tel: (0212) 293 37 86

Uzakdoğu füzyon: Banyan
Abdi İpekçi'de North Shields'in üst katında yer alan Banyan, huzurlu, sakin enerjisiyle buram buram Asya kokuyor. Feng Shui kurallarına göre dekore edilen Banyan'da mönü Chefs Restaurant'ın Şefi Mike Norman'ın danışmanlığında hazırlanıyor. Asya füzyon temasının hakim olduğu mekanın bir özelliği de Votkatinileri. Tarçınlı, zencefilli, acı biberli, sarımsaklı, karabiberli votka martinileri yudumlamak çok zevkli. 25 yaş üstü müşterilerin rağbet ettiği mekan özel davet ve doğum günleri için de ideal.

Abdi ipekçi Caddesi 40/3, Nişantaşı. Pazar hariç her gün 12.00-15.00/18.00-02.00 arasında açık. Kredi kartları geçerli.

Tel: (0212) 219 60 11

Hint mutfağı: Dubb İndian Restaurant
Yerebatan Sarnıcı'nın yanındaki sokakta yer alan Dubb'ın dekorasyonu, Hint yemekleri pişen etnik bir lokantadan çok, şirin ve özenli herhangi bir lokantayı andırıyor. Restoranın mönüsünde kebaplar, vejetaryen yemekleri ve tandoride pişen Kuzey Hindistan yemekleri gibi kategoriler var. Hint yemeklerinde alışık olduğumuz karabiber, kişniş, hardal, anason gibi baharatların yanında, Hint cevizi, kakule, karanfil, tarçın ve zencefil de kullanılıyor. Hintli şefinin spesiyalleri arasında Natti Seekh Kebabı, Shazadi Tikka bulunuyor.

İncili Çavuş Sokak 10, Sultanahmet Pazartesi hariç her gün 12.00-15.00; 18.00-22.30 arasında açık. Kredi kartları geçerli.

Tel: (0212) 513 73 08

Gürcü mutfağı: Galata Evi
Kafe olarak da hizmet veren Galata Evi, eski İngiliz karakolu olarak bilinen tarihi bir binanın içinde. Az bilinmesine rağmen hayli zengin olan Gürcü mutfağında Gürcü Mantısı (Fingali), Gürcü Gulaşı, Gürcü Tavuğu (Baje), özel kuzu yemeği Çakapuli gibi yemekler, özel kremalı Gürcü pastası, Batlı-Kakaolu Kek ve Kuşsütü Pastası gibi tatlılar var. Yemeklerin hepsi bizim bildiğimiz tatlarmış gibi görünse de aslında hayli farklı, çünkü tavuk, ceviz, safran ve mısır unu ile özel baharatlar bu yemeklerin demirbaşı.

Galata Kulesi Sokak No: 61, Galata. Pazartesi hariç her gün 12.00-00.00 arasında açık. Kredi kartları geçerli.

Tel: (0212) 245 18 61

Çin: Chinese Unlimited
İstanbul yeme-içme sahnesinin hareketi en bol semtlerinden Nişantaşı, Uzakdoğu yemekleriyle ilgili örnekler konusunda sınırlı. Bu çevrede Çin yemeği deyince ilk akla gelen dükkan, Chinese Unlimited. Ejderhalardan, fenerlerden uzak, modern ancak geleneksel öğelerin de gözardı edilmediği dekoruyla tam bir büyükşehir lokantası Chinese Unlimited. Geçen zamanda sadece Nişantaşılılar'ın değil, Çin mutfağına meraklı herkesin arada uğradığı bir adres haline geldi. Yemekler lezzetli, mönü -çok sık yenilenmese de- zengin; özellikle porsiyonlar pek çok lokantaya nazaran daha büyük ve doyurucu.

Ahmet Fetgari Sokak No: 164/1, Teşvikiye Pazar hariç her gün 12.00-15.00/18.00-23.00 arasında açık. Kredi kartları geçerli.

Tel: (0212)240 31 66


İran mutfağı: Pars
İstanbul'un sınırlı sayıdaki etnik lokantasına bir örnek de Tepebaşı'ndaki Pars. İran yemeklerini merak edenler, tanıyıp da sevenler bu küçük ve sevimli lokantaya gidip yemekleri tetkik edebilirler. İran'ın Acem Pilavı, Khoroshtgheymeh, Ghormehsabzı gibi tencere yemeklerini canlı Azeri ve Türk müziği eşliğinde yiyebilirsiniz. Fiyatların da oldukça uygun olduğu Fars'ta camın önündeki masalarda oturup karşıdaki Pera Palas'ın vızır vızırlığını seyrederek yenecek yemek, farklı bir deneyim olabilir.

Meşrutiyet Caddesi No: 187, Tepebaşı. Her gün 12.00-00.00 arasında açık. Kredi kartları geçerli.

Tel: (0212) 292 1846

Rus mutfağı: Rejans
İstanbul'un en eski lokantalarından biri Rejans. Restoran aynı zamanda 2003 Time Out İstanbul Yeme-İçme Ödülleri'nde en iyi'Etnik Restoran Ödülü'nü de aldı. 70 yıldır dekorasyonunda köklü bir değişiklik yapılmaksızın Rus mutfağının lezzetlerini sunmaya devam ediyor. Yine 70 yıl içinde değiştirdikleri aşçı sayısı üç. Mönüde en çok tercih edilenler Böf Strogonof, Piliç Kievski, Elmalı ya da Portakallı Erikli Ördek, Borç Çorbası ve san votka. Yeni oluşturdukları vejetaryen mönü de ilgi görüyor.

Emir Nevruz Sokak No: 17, Galatasaray. Pazar hariç her gün 12.00-15.00/18.30-00.00 arasında açık. Kredi kartları geçerli.

Tel: (0212) 244 16 10

Japon mutfağı: Ninja
Ninja, İstanbul'un en gizemli lokantalarından biri. Basına hemen hiç çıkmayan Ninja, dışarıdan kolay kolay farkedilmeyen tabelası ve merkezi ancak korunaklı konumuna rağmen gidenin bir daha gittiği, çevresine tavsiye ettiği bir Japon lokantası. İki katlı restoranın bir kati sadece sushi ve tempura için ayrılmış. Dekorasyon, sadeliğin piri Japonlar'ın lokantasına yakışır nitelikte. Sushi'ler bizce İstanbul'un en iyisi. Tatami odasında bağdaş kurarak sushi yemek apayrı bir zevk Öğlen set mönü uygulanıyor.

Şehit Muhtar Caddesi No: 22/1, Talimhane Pazar hariç her gün 12.00-23.00 arasında açık. Kredi kartları geçerli.

Tel: (0212) 237 23 28

Tayland mutfağı: Pera Thai
Pera Thai, etnik İstanbul'un yeni halkalarından. Kahire'deki Kitchen of Bua Khao'nun İstanbul şubesi olan Pera Thai'in göz yormayan, insanların rahat edebileceği bir mekan olmasına özen gösterilmiş. Thai yemeklerinin en önemli özelliklerinin başında baharatlı, acı sosları geliyor; bu anlamda bizlerin ağız tadına uygun. Pera Thai'in mönüsündeki bol baharatlı yemekler istenirse daha az acılı da hazırlanabiliyor. Baharatların etkisini azaltmak için çeşitli meyve ve özel bir şurupla yapılan limonata gibi meyve sulan bulunuyor.

Meşrutiyet Caddesi 134, Beyoğlu. Pazar hariç her gün 12.00-23.30 arasında açık. Kredi kartları geçerli.

Tel: (0212) 245 57 25

Çin Mutfağı: Hong Bin Lou
Adının kelime anlamı Very Important Person, yani VIP oluyor. Öncelikle uygun fiyatlarıyla dikkat çeken mekan Çin mutfağının bilinen örneklerim yemek için ideal. Yaz bahçesiyle birlikte 300 kişi kapasiteli olan restoranda, özel öğle mönüleri, cafe mönüsü, a la carte servis ve paket servis seçenekleri bulunuyor. Klasik renkli Çin restoranı dekorasyonuna sahip olmayan mekanda, kişi kapasitesinin artırılmasıyla hafif sıkışık bir durum söz konusu. Ancak mekanda iki tane de VIP salon bulunuyor. Çin Başkonsolosu bu odaların baş misafirlerinden biri. Restoranın mutfak şefliğini ise Bo Zheng Han yapıyor.

İnönü Caddesi No: 53, Gümüşsüyü. Her gün 11.00-00.00 arasında açık. Kredi kartları geçerli.

Tel: (0212) 249 67 28

Haberin Devamı