Gazete Vatan Logo

İstanbul'u kilitleyen kaza için Emniyet'ten açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Basın Ekspres Yolu üzerinde elektrik yüksek gerilim hattının düşmesi sonucu meydana gelen kaza sonucu trafiğe kapatılan yollarla ilgili açıklama yaptı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Basın Ekspres Yolu’nun kuzey ve güney istikametlerinin ikişer şeridinin trafiğe açıldığını duyurdu.

Basın Ekspres yolu üzerinde elektrik direklerinin saat 11.00 sıralarında onarım çalışmaları esnasında yüksek gerilim hatları yola devrildi. Hatların yola aniden düşmesi sonucu meydana gelen kazada birçok araçta maddi hasar oluşurken elektriğin kesik olması nedeniyle faciayı engelledi. Yolcular ve şoförler ise ölümden döndü. Kaza sonrası yüksek gerilim hattı yolu kapatması nedeniyle yol araç trafiğine iki yönlü kapatıldı. Yapılan 2 saatlik çalışmaların ardından yüksek grilim hatları vinç aracılığıyla yoldan kaldırılarak yol araç trafiğine açıldı.

Konuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü yazılı basın açıklaması yaptı

Yapılan açıklamada “Basın Ekspres Yolu üzerinde yüksek gerilim hattında elektrik tellerinin yenileme çalışması yapılırken yenilenen direklerden birinin devrilmesi ile meydana gelen zincirleme trafik kazası ve yol üzerinde bulunan elektrik tellerinin yolu kapatması sonucu Basın ekspres yolu kuzeyli ve güneyli olarak trafiğe kapatılmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Yazılı açıklamanın devamında “Başakşehir istikametinden gelip Basın ekspres istikametine katılmak isteyen araçlar hal yolu istikametine, E-5 Kuzey ve güney istikametinden gelip Basın ekspres istikametine katılmak isteyen araçlar Güneşli köprüden Güneşli ve halkalı istikametine yönlendirmekte iken; saat: 13.20 itibari ile Basın ekspres yolunun kuzey ve güney istikametlerinin ikişer şeridi trafiğe açılmış olup, trafik akışı kontrollü olarak sağlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.