Gazete Vatan Logo

İstanbul’u ilk 5’e soktu 3 şube daha açacak

Eataly İstanbul, ilk yılında dünyadaki 27 Eataly arasında en iyi iş yapan 5 şubeden biri oldu. Şule Zorlu Cümbüş ve Zülfikar Bekar’ın İstanbul’a getirdiği Eataly, 2 yıl içinde biri online, 3 şube açacak

Eataly İstanbul, birinci yılında dünyadaki 27 Eatly içinde ilk 5’e girdi. Şule Zorlu Cümbüş’ün Zülfikar Bekar ile birlikte geçen yıl Türkiye’ye getirdiği Eataly, ilk yılında 30 milyon TL ciro öngörürken bu rakam 40 milyon TL’ye çıktı. 2015 hedefi 60 milyon TL olarak belirlenirken 2 yıl içinde biri online, biri İstanbul’da Bağdat Caddesi’nde, biri de Ankara’da olmak üzere 3 yeni şube daha açılması planlanıyor. Cümbüş, “Şubeleşmek için sistemi oturtmayı ve Türk tüketicisine iyice anlatmayı bekledik. Çok fazla talep geliyor. Ancak her birinde aynı kaliteyi tutturmak istiyoruz. Şimdi artık hazırız ve harekete geçebiliriz” dedi.

Dünyadaki en güzel Eataly

30 milyon dolarlık bir yatırım ile açılan Eataly İstanbul, ciro ve metrekare olarak dünyada bulunan Eataly’ler arasında ilk 5’te yer alıyor. Ciromuzun yüzde 35’i marketten, yüzde 65’i restoranlardan sağlanıyor. Cirodaki market oranı her geçen gün artış gösteriyor. 30 milyon TL ciro öngördüğümüz 2014 yılını 40 milyon TL ciro ile kapatacağız. 2015’deki ciro hedefimiz ise 60 milyon TL. Dünyada 27 Eataly var. 14’ü İtalya, 9’u Tokyo, 2’si ABD, 1’i Dubai ve 1’i de İstanbul’da bulunuyor. 2 hafta önce Türkiye’yi ziyaret eden kurucumuz Oscar Farinetti’nin, dünyadaki en güzel Eataly mağazasının İstanbul’da olduğunu belirtmesi bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde yatırım hedeflerimiz arasında Ankara, İstanbul Bağdat Caddesi ve online satış olmak üzere üç ayrı şube açma planımız var. Online satışı da kendine özgü prosesleri olması açısından bir şube olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çılgın indirim 16 Aralık’ta

ŞULE Zorlu Cümbüş’ün verdiği bilgiye göre, 16 Aralık’ta 1’inci yıl kutlaması çerçevesinde Eataly’de market bölümünde ‘çılgın’ indirim düzenlenecek. Bu çerçevede indirim yüzde 50 ve üzerinde olacak. Bu arada Eataly bünyesinde Ocak 2015’te faaliyet geçecek okulda ise yemek meraklılarına ve kendini bu konuda geliştirmek isteyenlere, İtalyan mutfağı konusunda eğitimler verilecek, yemek atölyeleri gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

1 yılda 1 milyondan fazla kişi yemek yiyip alışveriş yaptı

- Eataly İstanbul’da toplam 5.500 adet ürün bulunuyor. Bunların 2 bini sadece Eataly’de satılıyor.

- Eataly’de 50 farklı çeşit peynir bulunuyor. Bunlardan 20’si İtalyan peyniri, 17’si Türk peyniri ve kalan 13’ü kendi bünyesinde ürettiği günlük peynirler.

- 1 yılda Eataly’de 55 ton un, 300 bin litre süt kullanıldı.

- 1 yılda 1 milyonu aşkın kişiye servis verdi.

- Bir yıl içerisinde, 125 bin adet pizza, 115 bin porsiyon makarna, 15 bin porsiyon carpaccio, 6 bin fincan espresso tüketildi.

- 400 kişiye istihdam sağlanan Eataly, 200’e yakın tedarikçiyle çalışıyor.