Gazete Vatan Logo

İstanbul'u çiçeğe boğdu

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçen yılki Şanghay ziyaretinde şehrin peysajı karşısında büyüylenince, İstanbul'a döner dönmez yardımcılarına "Ne yapıp edin, İstanbul'u yeşile, çiçeğe boğun" talimatını verdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçen yılki Şanghay ziyaretinde şehrin peysajı karşısında büyüylenince, İstanbul'a döner dönmez yardımcılarına "Ne yapıp edin, İstanbul'u yeşile, çiçeğe boğun" talimatını verdi. Yardımcıları da birkaç yeşil alana birer kamyon çiçek ekti. Ancak Topbaş, "Bu yetmez, Şanghay'a gidin, görün. İstanbul'u o hale getirin" dedi. Yardımcıları da Şanghay'a gitti ve Başkan'ın ne demek istediğini anladı. Ardından da İstanbul'a 3 milyon lale, 100 bin gül ve 5 milyon çeşitli türde çiçek ekildi.

3 milyon YTL
Lalelerin maliyeti, dikimiyle birlikte 1 milyon YTL. 5 milyon çiçek için ise 2 milyon YTL ödendi. Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan Ağaç A.Ş., laleleri Konya'daki Ali Eker adlı üreticiden aldı. Çiçekler için çıkılan ihaleyi ise Gaye Süs Bitkileri kazandı. 2002 yılında eski AKP milletvekili Emin Şirin'in şirketinden 4 milyon YTL'lik Meiland gülü satın aldığı için eleştirilen Belediye, bu sene ise gülleri kendi yetiştirdi."- 35" ve "+ 50" derece sıcaklık ile egzoz dumanına dayanıklı olan Meiland güllerinin Türkiye dağıtımını alan Ağaç A.Ş., Adapazarı'nın Geyve ilçesinde dar gelirli 20 çiftçi ailesine 100 bin gül ürettirdi.

Haberin Devamı