Gazete Vatan Logo
Magazin İstanbul’u boyamaya gelİyorlar!

İstanbul’u boyamaya gelİyorlar!

Sahne şovuyla tüm dünyada bir fenomene dönüşen ve ismini ekibin bizzat yarattığı mavi karakterden alan Blue Man Gruop, Türkiye’yi renklerin büyüsüyle tanıştırmaya geliyor

İstanbul’u boyamaya gelİyorlar!

1991’den bu yana müzik, teknoloji ve komediyi bir araya getiren Blue Man Group, dünya turnesi ekibi ile Zorlu PSM’de seyircilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Her yaştan insana hitap eden gösterisi ve konuşmadan anlattığı hikayeleriyle bilinen grup, 13-25 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da olacak. Bu güne kadar 20’den fazla ülkede sahneye çıkmış ve 35 milyondan fazla insan tarafından izlenmiş olan Blue Man Group’u izlemek için bir hayli sebep var. Biz de o sebeplerden bazılarını sizler için sıraladık.

Sıra dışı enstürmanlar

Blue Man Group’ta kullanılan enstrümanlar çok yaratıcı ve alışılmadık. PVC borulardan yapılan enstrümanlar, bagetlerin renklerle buluştuğu şova bambaşka bir boyut ve estetik katıyor.

7’den 70’e

Mavi adamların yapamadığı tek şey konuşmak! İzleyicilerle ilginç objeler, enstrümanlar ve ışık enstalasyonları üzerinden iletişim kuruyorlar. Aralıksız 90 dakika süren şovda dilin hiçbir önemi yok; 7’den 70’e herkes şovu kendine göre yorumlayabiliyor ve benzersiz bir deneyim yaşıyor.

Haberin Devamı

Dev kadro!

Blue Man Group şovunun en önemli özelliklerinden biri de interaktif olması... Seyirci kendini Splash Zone’da şovun tam ortasında veya mavi adamlarla sahnede bulabiliyor.

Grammy adayı

Moby, Dave Matthews ve Ricky Martin gibi yıldızlarla aynı sahneyi paylaşan Blue Man Group, aynı zamanda oldukça farklı bir müzkal deneyim yaşatıyor. Blue Man Group’un sonuncusu ‘THREE’ olmak üzere kendi adlarıyla yayımladıkları albümleri ve Grammy adaylığı da bulunuyor.

Çikolatalı muzlar!

Grup, tek bir şovu için 800 ezilmiş muz, 240 marshmallow, 96 parça beyaz çikolata, 60 ton ekipman, 50 galon boya, 27 kep, 167 metre PVC boru tesisatı ve 9 kutu özel mavi boya kullanılırken, sahnede 12 ekip üyesi mavi adamlara eşlik ediyor.