Gazete Vatan Logo

İstanbul trafiğine iki kilit!

Beşiktaş-Mahmutbey Metrosu’nun Mecidiyeköy İstasyonu için 5 ay, Şirinevler’de yer altı minibüs otoparkı inşaatı nedeniyle de 1 yıl trafik iptal olacak!

İstanbul trafiğine iki kilit!

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Mecidiyeköy İstasyonu’nda 2. etap inşşatı başlıyor. Mecidiyeköy İstasyonu Batı Konkors (giriş-çıkış) yapısı yapımı için 21 Kasım 2015 Cumartesi günü saat: 23.00’ten itibaren 150 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli İstikametinde uygulanmak üzere Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi hazırlandı. Çalışmalar tamamlandığında Mecidiyeköy-Mahmutbey arası 26 dakikaya, Beşiktaş-Mahmutbey arası 31.5 dakika dakikaya düşecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mecidiyeköy Metro İstasyonu çalışmaları sebebiyle, inşaat alanı trafiğe kapatılacaktır. Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli İstikametinde uygulanmak üzere hazırlanan Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi şöyledi:

1. Şişli-Mecidiyeköy İstikametinde:

Büyükdere Caddesi’nin, Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltması yapılarak, taşıt trafiği 2 şeritten verilecek, inşaat alanı ile binalar arasında yaya geçiş koridoru oluşturularak yayaların emniyetli geçişleri sağlanacaktır.

Haberin Devamı

2. Mecidiyeköy-Şişli istikametinde:

- Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan Bahçeler Sokak üzerinden (1 gidiş-1 geliş) verilerek taşıt trafik akışı sağlanacaktır.

- Mecidiyeköy Yolu Caddesi üzerinden devam eden araçlar D-100 Karayolu altındaki Bağlantı Yolu ile önce Geçit Sokak ve ardından Abide-i Hürriyet Caddesi’nden ilerleyerek Büyükdere Caddesi’nin Şişli tarafına ulaşabileceklerdir.

3. Aytekin Kotil Caddesi’nin Büyükdere Caddesi bağlantısı kısmında ise Trafik Işığı Düzenlemesi ile taşıtların Şişli yönüne katılımı sağlanacaktır.

Şirinevler’de 1 yıl trafik iptal!

Bahçelievler-Şirinevler Minibüs Terminali ve Zeminaltı Otopark Projesi de start alıyor. Buna göre 404 araç kapasiteli Zeminaltı Otoparkı’nın, zemin üstünde 65 minibüs kapasiteli bir Minibüs Terminali yer alacak. Çalışma sebebiyle E-5 Havaalanı istikametinden Şirinevler girişi 21 Kasım 2015 Cumartesi günü saat:23.00’te ulaşıma kapatılacak, araçlar E-5 Bahçelievler yanyol girişten yönlendirilecek. Çalışmanın 1 yılda tamamlanması planlanıyor.

Haberin Devamı