Gazete Vatan Logo

İstanbul Ticaret Üniversitesi gençleri iş hayatına hazırlıyor

Rektör Prof. Dr. Ateş Vuran üniversite adaylarına verdiği mesajda, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin ülke kalkınmasına ve ihtiyaçlarına cevap verecek gençler yetiştirmeyi şiar edinen bir eğitim kurumu olduğunu ifade ediyor

14 Nisan 2001 tarihinde kurulan İstanbul Ticaret Üniversitesi, Rektörü Prof. Dr. Ateş Vuran ile eğitim ve gençler üzerine konuştuk. İşte Rektör Vuran’ın üniversite adaylarına mesajı: “Sevgili genç arkadaşım. Bu günler senin için belki de hayatının en önemli günleri; zira bir ömür boyu üzerinde çalışacağın ve hayatının bundan sonraki dönemini programlayacak tercihini yapmak üzeresin. Hayata başlarken yol haritanı çizmende çok dikkatli ve bilinçli davranmak durumundasın. Yapacağın tercih, bir nevi dönüşü olmayan bir yol gibi, senin bundan sonraki yol haritanı oluşturacak. İşte bu dönemde sana ” Dikkat et! “ diyorum...

Öğrenci değişim programları Seçeceğin üniversite,

Hür ve bilimsel düşünce gücüne, dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı,

Beden, zihin, ruh, ahlak ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş,

İlgi ve yetenekleri yönünde ülke kalkınmasına ve ihtiyaçlarına cevap verecek, aynı zamanda kendi geçim ve mutluluğunu sağlayacak bir mesleğin bilgi, beceri, davranış ve genel kültürüne sahip gençler yetiştirmeyi şiar edinen bir üniversite olmalı.

İşte biz, bu tarif ettiğimiz üniversite olmanın gururunu her zaman duyuyoruz. Tamamıyla birebir interaktif öğretim modelini benimseyen üniversitemiz, dünyanın önde gelen ve uluslararası üne sahip üniversitelerinin birçoğuyla, ikili anlaşmalar ve Erasmus Projesi de dahil olmak üzere iletişim halindedir. Çeşitli üniversitelerle sağlanan öğrenci değişim programları aracılığıyla öğrencilerini çeşitli dönemlerde anlaşmalı olduğu alanında yetkin üniversitelere bir veya iki yarıyıl göndererek, emsalleri arasındaki saygın ve tercih edilen konumunu her geçen gün biraz daha sağlamlaştırmaktadır.

Bir kent üniversitesi olduk
Üniversitemizde alacağınız eğitim, sizlerin çağdaş, aydın, yetenekli birer genç olarak yetişmenizin yanı sıra özellikle uluslararası hukuk, AB süreci ve gerekleri, ileri bilgisayar teknikleri ve modern iletişim alanlarında da çok daha farklı ve aranır bir kişi olmanızı sağlayacaktır. İstanbul Ticaret Üniversitesi, bir İstanbul üniversitesi, bir kent üniversitesidir. Üniversitemiz Eminönü, Üsküdar ve Küçükyalı kampüsleriyle İstanbul’un kültürel zenginlik, görkem ve sıcaklığını eğitim ve öğretimin en büyük ortağı ve destekçisi haline getiriyor.

Erişme olasılığı en yüksek
Tarafsız bir bakışla ortaya koyduk ki, İstanbul Ticaret Üniversitesi, istenilir yönleri en fazla, istenmeyen yönleri en az ve erişme olasılığı en yüksek Türkiyemizin sayılı ve saygın üniversitelerinden biridir. Yol haritanızın çizilmesine de zaten bunlar yön vermeyecek mi? Bu hatırlatmalarımın geleceğinin ve orada yükselecek mutluluğunun oluşmasına bir katkı sağlaması dileğiyle sonsuz başarılar ve sevgiler...”

İstanbul’un seçkin üniversitelerinden biri olmayı başardık

TÜRKİYE’NİN en genç üniversitelerinden biri olan İstanbul Ticaret Üniversitesi, ülkemizin aydınlık yüzünü temsil etmektedir. Büyük bir gururla belirtmek isterim ki, bir şehir üniversitesi olarak İstanbul Ticaret Üniversitesi çok kısa bir sürede İstanbul’un en seçkin üniversitelerinden biri oldu. Altı akademik yılı başarıyla geride bırakan İstanbul Ticaret Üniversitesi, gerek modern kampüs binalarıyla, gerek öğretim üyesi, gerekse de idareci kadrosuyla birlikte gençlerimize nitelikli ve yetkin bir eğitimin tüm imkânlarını sunuyor.

Yoğun ilgi ve talep var
Üniversitemiz, beş fakülte ve bir meslek yüksekokulumuzla birlikte dört bini aşkın öğrenciye eğitim imkânı sağlıyor. Ayrıca üniversitemiz, hem özel yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümlerine hem de ÖSYM tercihiyle öğrenci kabul eden bölümlerine yoğun bir ilgi ve talep görmektedir. Şu anda doluluk oranı en yüksek özel üniversite, bizim üniversitemizdir. Bu talep üniversitemizin eğitim kalitesinde sağladığı düzeyin en önemli göstergelerinden biridir.

Eğitime katkı sağlıyoruz
Eğitim bu ülkenin her alanında ileriye gitmenin, dünya çapında başarılı olmanın, ekonomiden siyasete, bilimden sanata söz sahibi olmanın biricik yoludur. İşte İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin kurulmasının nedeni de budur. Üniversitemiz Türkiye’nin eğitim hayatına katkıda bulunmaktadır ve iş dünyasının beklentileriyle örtüşen bir eğitim ortamı oluşturmaktadır. Bu yüzden İstanbul Ticaret Üniversitesi, “piyasanın beklentilerine uygun nitelikte” mezunlar vermektedir.

Sosyal yaşam
KARİYER Planlama Birimi, Kişisel Gelişim ve Psikolojik Danışmanlık Birimi, Avrupa Birliği Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bilgi Güvenliği Araştırma Birimi, Sürekli Eğitim Merkezi, Erasmus Ofisi faaliyetlerini sürdürmektedir.

KANDİLLİ Cemile Sultan Korusu Sosyal Tesisleri’ndeki yürüyüş yolları, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları, yüzme havuzu öğrencilerimize açıktır.

SPOR ve kültür kulüplerimiz üniversiteler arası şenliklere de katılmaktadır.

KAMPÜSLERDE öğrencilerimizin yararlanabileceği açık ve kapalı spor alanlarımız bulunmaktadır.

YÜZME, basketbol, voleybol, masa tenisi gibi aktiviteler ve yarışmalar düzenlenmekte, kız erkek spor takımlarımızı profesyonel antrenörler çalıştırmaktadır.

Barınma olanakları

ÖĞRENCİLE-RİMİZİN rahatça kalabilecekleri ortamda odalar, ders çalışabilmeleri için bilgisayarlı etüt mekânları ve kafeteryası bulunan Öğrenci Konuk Evi, Anadolu yakasında Kadıköy’dedir.

İTO, Ticaret Üniversitesi’ne kayıt yaptıran her öğrenciye bir dizüstü bilgisayar hediye ediyor

İSTANBUL Ticaret Odası üniversitemize kayıt yaptıran her öğrenciye bir dizüstü bilgisayar hediye ediyor. Ayrıca ÖSS sonuçlarına göre ilk 1000’e giren ve üniversitemizi tercih eden öğrenciye yüzde 100, ilk 2500’e giren öğrenciye yüzde

75 ve ilk 5000’e giren öğrenciye de yüzde elli burs veriyor.

Üniversiteye Giriş Başarı Bursu: Bu burs ÖSYM Kılavuzu’nda gösterilen kontenjanlara göre, fakülte bölümlerini burslu tercihle kazanan ve yerleşenlere verilir.

Üniversite İçi Başarı Bursu: Üniversitemizin bölüm ve programlarına en az bir akademik yıl (iki yarıyıl) devam eden, o akademik yıl için programlanmış tüm dersleri alarak başarılı olan (ilgili akademik yıl not ortalaması en az 3.50) ve disiplin cezası bulunmayan öğrencilere bir sonraki akademik yıl eğitim-öğretim ücretinin belli bir bölümü kadar burs verilir.

Destek Bursu: Üniversitemizin kadrolu akademik ve idari personelinin çocukları ile bursun verileceği akademik yılda görevde bulunan İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyeleri’nin ve İstanbul Ticaret Odası İdari Personeli’nin çocuklarına verilir.

Spor Bursu: Üniversitenin uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi temsil eden milli sporcu öğrencilerine verilir.

Neden İstanbul Ticaret Üniversitesi?

NEDEN 1
Bir yükseköğretim bölüm veya programının seçilmesi aynı zamanda bir mesleğin seçilmesi anlamına gelmektedir. Uluslararası standartlarda eğitim ve öğretim sunan İstanbul Ticaret Üniversitesi, günümüzün küreselleşen rekabet ortamında yarışma, yaşama ve başarma yetenek ve nitelikleriyle donatılmış uygar, katılımcı ve paylaşımcı bireyler yetiştirmektedir. Kendini tanıyan bir genç, geleceği için çizeceği yönü hayallerini de katarak belirlemelidir.

NEDEN 2
İstanbul Ticaret Üniversitesi iş dünyasının istekleri doğrultusunda tasarlanmış uygulamalı bir üniversitedir. Üniversitemizin tüm fakültelerinin ve meslek yüksekokulunun ders programları piyasaların gereksinimleri göz önünde tutularak hazırlanmıştır. Butik bölümler, deneyimli akademik kadro, değişime ve yeniliklere açık, öğrenmeyi öğreten eğitim programları, çift ana dal ve yan dal olanaklarıyla öğrencilere çok yönlü bir bilgilenme ve kültür alanı oluşturulmuştur. Eğitim ve öğretim etkin ve zorunlu stajlarla desteklenmekte ve öğrenciler iş yaşamına hazırlanmaktadır.

NEDEN 3
İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerinin önemli şanslarından biri, eğitim ve öğretimin farklı zaman ve aşamalarında yılların ticaret merkezinde iş çevreleriyle iç içe yaşayacak olmalarıdır. Üniversitemizin eğitim modeline stratejik bir yön verilmiş ve modele Türk özel sektörü de katılmıştır. Bu modelin yaratacağı şans, mezunlarımıza iş yaşamının kapılarını açacaktır.

İLETİŞİM

İTİCU Bilgi Hattı: 444 0 413

İnternet adresi: www.iticu.edu.tr

EMİNÖNÜ KAMPÜSÜ

Telefon: 0212 511 41 50 pbx

Faks: 0212 511 41 88

Adres: Ragıp Gümüşpala Cad. No: 84

Eminönü 34378 İstanbul

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ

Telefon: 0216 553 94 22 pbx

Faks: 0216 553 91 03

Adres: Selman-ı Pak Cad. Üsküdar

34672 İstanbul

KÜÇÜKYALI KAMPÜSÜ

Telefon: 0216 388 38 08 pbx

Faks: 0216 388 30 07

Adres: Küçükyalı E-5 Kavşağı İnönü Cad. No:4 Küçükyalı 34840 İstanbul

Haberin Devamı