Gazete Vatan Logo

İstanbul Sarıkamış'ı unutmadı

Sarıkamış için 5 dilde ağıtlar yakıldı

SARIKAMIŞ şehitleri 5 dilde anıldı.Sarıkamış harekatında donarak hayatlarını kaybeden 90 bin şehitdimiz, İstanbul’un yeni ilçelerinden Sancaktepe Belediyesi’nin düzenlediği anma programında 5 dilde yakılan ağıtlarla anıldı.

BİN 500 VATANDAŞ YEMEN TÜRKÜSÜNÜ SESLENDİRDİ

Sancaktepe Samandıra Kültür Merkezi`nde düzenlenen programda Sarıkamış Şehitleri için Türkçe, Çerkezce, Gürcüce, Lazca ve Kürtçe söylenen 5 dildeki ağıtlar, dinleyenlere duygulu anlar yaşattı. Program için kültür merkezindeki tüm salonları dolduran yaklaşık bin 500 vatandaş zaman zaman sanatçıların seslendirdiği Yemen ve Çanakkale türkülerine eşlik etti... Sinevizyon, belgesel ve semazenlerin de yer aldığı program vatandaşlardan tam not aldı…

RUS ARŞİVİNDEN ALINAN 160 ADET FOTOĞRAF SERGİLENDİ

Anma programı öncesi,Rus arşivlerinden özel olarak alınan Sarıkamış harekatına ait yüz altmış adet çok özel fotoğraflar vatandaşların ziyaretine açıldı... İstanbul Milletvekillerinden Av. Belma Satır’ın da katıldığı özel gecede Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve İlçe Kaymakamı Feyzullah Özcan ile birlikte tarih kokan resim sergisi gezildi... Sarıkamış Şehitleri için düzenlenen anma programının bitiminde vatandaşlara binlerce karanfil dağıtıldı..

KARANFİLLER DAĞITILDI DUYGULU ANLAR YAŞANDI...

Gerçekleştirilen programda 90 bin şehide yakılan ağıtlardan oluşan ``Sarıkamış`a Varamadan`` adlı albümünden bir çalışmasını davetliler ile paylaşan halk müziği sanatçısı Recep Ergül, Türkçe ve Kürtçe ağıtlar seslendirdi. Ergül, tulum ve kemençe eşliğinde Karadeniz yöresinden de ağıtlar söyledi. Bayar Şahin`in Gürcüce, Muammer Ketencoğlu, Havva Karadaş ve Kuşha Doğan Özden`in Çerkezce, Gelseven Medar’ın Kürtçe ağıtlar seslendirdiği gecede salonda bulunun katılımcılar gözyaşlarına hâkim olamadı.

Haberin Devamı