Gazete Vatan Logo
Magazin İstanbul sahnesi perdelerini açıyor

İstanbul sahnesi perdelerini açıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 21. İstanbul Tiyatro Festivali, 13-26 Kasım tarihleri arasında, zengin bir programla tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

İstanbul sahnesi perdelerini açıyor

Festival bu sene yıllık seyrine geri dönüyor ve iki hafta boyunca ulusal ve uluslararası, klasik ve çağdaş yorumları izleyiciler ile buluşturuyor. 21. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yurt dışından 6, Türkiye’den 13 olmak üzere 19 tiyatro dans ve performans topluluğunun 55 gösteri gerçekleştirilerek. İşte dikkat çeken oyunlar...

Bir Daha (Encore)

V 14-15 Kasım Moda Sahnesi

Antik Yunan tiyatrosunun yaşayan efsanesi, yönetmen Theodoros Terzopoulos’un son eseri Bir Daha, Attis Tiyatrosu’na 30. yıl armağanı. Bir Daha, usta yönetmenin imzasını taşıyan, Alarme ile başlayıp Amor ile devam eden üçlemenin son halkası olacak. Başrollerinde Sophia Hill ve Antonis Myriagkos’un yer aldığı oyunda oyuncular, ellerinde tuttukları ve oyun ilerledikçe doğal uzantıları haline gelen devasa usturalarla etkileyici bir performans gerçekleştirecek. Theodoros Terzopoulos festival kapsamında iki ayrı söyleşide tiyatroseverlerle buluşacak.

III. Richard

17-18 Kasım Zorlu PSM Drama Sahnesi

Shakespeare’in ölümsüz oyunu III. Richard, çağdaş tiyatro sahnesinin en heyecan verici isimlerinden, Alman yönetmen Thomas Ostermeier’in yorumuyla festivalde… Tiyatro tarihinin gelmiş geçmiş en cani kralı III. Richard’dan bir punk yıldızı ve sivri dilli bir komedyen yarattılar. Çarpık bacakları, kambur sırtı, tellerle kaplı dişleriyle içinde bulunduğu toplumun aşağılamalarına karşı büyük bir yıkımın planlarını yapan III. Richard’ı sahneye, etkileyici performansıyla Alman tiyatro ve sinema yıldızı Lars Eidinger taşıyor.

Haberin Devamı

Fresk (La Fresque)

18 Kasım Zorlu PSM Ana Tiyatro

Hem klasik bale hem de çağdaş dans eğitimi olan ender koreograflardan, dans dünyasının yıldız koreografı, Fransız Angelin Preljocaj, son eseri Fresk ile festival seyircisinin başını döndürecek. Preljocaj, bu kez koreografisini bir Çin masalının üzerine inşaa ediyor. Fresk, yorgun düşmüş iki seyyahın, yolda karşılaştıkları bir keşişin onları kadınlarla süslü bir duvar resmini görmeye davet etmesiyle çıktıkları serüveni, kabına sığmayan bir yorumla aktarıyor. Elektronik müzik ikilisi Air’in bir yarısı Nicolas Godin’in besteleri ve ünlü moda tasarımcısı Azzedine Alaia’nın imzasını taşıyan kostümleriyle Fresk; masalsı, çarpıcı aynı zamanda sert, cesur, çağdaş ve sorgulayıcı bir dans gösterisi.

Haberin Devamı

Yuva

14 Kasım-25 Kasım Enka İbrahim Betil Oditoryumu

Sami Berat Marçalı’nın yazıp yönettiği Yuva, bir B Planı prodüksiyonu olarak festival seyircisinin karşısına çıkıyor. Dünyanın farklı köşelerinden, farklı zor durumlardan kaçıp New York’a gelmiş dört gencin; tek bir gecede yaşadıklarını anlatan Yuva; göçmenlik, iletişim, yuva arayışı ve birbirimizi anlama üzerine bir oyun. Oyunda Bora Akkaş, Erol Ozan Ayhan, Özlem Zeynep Dinsel ve Saim Karakale rol alıyor.

Kelebekler (Farfalle)

21 ile 26 Kasım arası Zorlu PSM Studio

İtalyan katılımcı tiyatro topluluğu TPO hem çocukları, hem de büyükleri dünyaya kelebeklerin gözünden bakmaya davet ediyor. Kelebekler, ışıklar, renkli görüntüler ve yağmur ormanı sesleri eşliğinde, seyircisini unutulmaz bir deneyimin parçası haline getiriyor. Yönetmenliğini Davide Venturini ile Francesco Gandi’nin üstlendiği, Tilbe Saran’ın da dış ses olarak parçası olduğu oyun, kelebeklerin mucizevi yaşam döngüsünü anlatıyor. 4 yaşından büyük tüm seyircilerine açık olan, bu benzersiz aile etkinliğinde sahnede zarif, naif ve zevkli bir dünya kuruluyor ve küçük izleyiciler de oyunun farklı bölümlerinde bu dünyayı tüm bedenleriyle keşfetmek üzere sahneye davet ediliyor.

Haberin Devamı

Martı

13-14-15 Kasım Zorlu PSM Studio

yönetmen Serdar Biliş’in yorumladığı, Çehov klasiği Martı 21. İstanbul Tiyatro Festivali’nin ilk oyunu. Oyunun karakterleri, aradan geçen 120 yılı aşkın tarihe rağmen, günümüzün “arada kalmış, bir türlü harekete geçemeyen” insanıyla aynı dili konuşuyor. Çehov’un Biliş’in yönetimindeki eserinde izleyiciler, eserin absürd tadını da es geçmeyen bir Martı ile buluşacak. Çehov’un benzersiz karakterlerini sahneye Boran Kuzum, Ecem Uzun, Fırat Tanış, Gonca Vuslateri, Kayhan Açıkgöz, Serdar Orçin, Sevil Akı, Şerif Erol, Tilbe Saran, Cem Cücenoğlu ve Yasin Bardakçı’dan oluşan deneyimli ve dinamik bir ekip taşıyor.

Haberin Devamı