Gazete Vatan Logo

İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Yarın okullar tatil mi?

Kar İstanbul'u terk ediyor. Gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur sabah saatlerinde de etkisini gösterdi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise dükkan saçaklarına sığındı. Peki yağmur bugün kaça kadar sürecek? 12 Ocak Perşembe günü İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?

İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Yarın okullar tatil mi?

İstanbul'da geçtiğimiz Cuma gecesi başlayan ve Salı günü etkisini kaybeden kar yağışı yerini gece saatlerinde yağmura bıraktı. Güne yüksek ve kırsal kesimlerde (Çatalca, B.çekmece, Beylikdüzü, Silivri, Esenyurt vb.) karla karışık yağmurlu, diğer ilçelerde ise sağanak yağmurlu gökyüzüyle başlandı.

Önümüzdeki 3 gün boyunca lodos (güney-batı) yönünden esmesi beklenen rüzgârın ve Cumartesi akşamına kadar görülecek güneşinde etkisiyle hava sıcaklıklarının 10 dereceler civarına kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

Lodos yönlü rüzgârın Akdeniz üzerinden taşıdığı ılık havanın etkisiyle, hava sıcaklıklarının yurdumuz genelinde hafta başına kadar 3 ila 5 derece artacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojik harita ve verilere göre İstanbul’da hava sıcaklıklarının 28 Ocak’a kadar mevsim normalleri civarı ve çoğunlukla 1 ila 2 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA 15 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ İÇİN TIKLAYINIZ...

METEOROLOJİ'DEN KAR SONRASI UYARI

Haberin Devamı

İstanbul ve Marmara Bölgesinde Aşırı Kar Yükünden Dolayı Çatı Çökmeleri ve Kar Erimelerine Dikkat !
İstanbul’da bu gece yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışın; yarın (12.01.2017 Perşembe) sabah saatlerinde karla karışık yağmura, kentin yüksek kesimlerinde kar şekline dönmesi, ardından yağışın tekrar yağmura dönerek yarın öğleden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.
İstanbul ve Marmara bölgesinin güneyindeki illerde (Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Bilecik) mevcut yüksek miktardaki kar örtüsü üzerine yağmur ve karla karışık yağmurun meydana gelmesi beklendiğinden, özellikle çatılarda kar yükünü arttıracağı ve kar erimelerine sebep olacağından, vatandaşların ve ilgililerin meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BADO SEFERLERİ İPTAL

Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) seferlerinden ikisi olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. BUDO'nun internet sitesinde yapılan duyuruya göre, saat 08.30'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Büyükçekmece) ve 10.30'daki İstanbul (Büyükçekmece)-Bursa (Mudanya) seferleri gerçekleştirilemeyecek.

Haberin Devamı

MEB 'KAR' AÇIĞINI BÖYLE KAPATACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde kar nedeniyle eğitime verilen arada programının aksamaması için harekete geçti. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün illere gönderdiği yazıda, eğitime ara verilen okullarda telafilerin yapılması gerektiği belirtildi.

Yazıda şu ifadeler yer aldı: “Eğitim-öğretimin gerçekleştirilemediği eğitim kurumlarımız ile yurtdışından gelen, milli sporcu olan, hastalık gibi sebeplerle derslerinde eksiklik bulunan öğrencilerin yapılamayan eğitim faaliyetlerinin telafisi için valiliklerce gerekli tedbirler alınarak eksiklikler giderilecek. Hafta içi ders saatleri dışında hafta sonları ya da yarıyıl tatilinde telafi eğitimi gerçekleştirilecektir...”