Gazete Vatan Logo

İstanbul merkezli oto hırsızlığı operasyonu

İstanbul'un arasında bulunduğu 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda 12 kişi gözaltına alınırken, çalıntı 40 araç ele geçirildi

İstanbul merkezli oto hırsızlığı operasyonu

İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda, otomobil hırsızlığı yaptıkları iddia edilen 12 şüpheli yakalandı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, araç hırsızlığı yaptıkları öğrenilen suç örgütü elemanlarının yakalanması için çalışma başlattı.

Yaklaşık 6 ay istihbarat çalışması ve teknik takip gerçekleştiren polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için İstanbul, Kocaeli, Çanakkale, Konya, Sinop ve Ağrı'da belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen E. E'nin de (38) aralarında bulunduğu 12 kişi yakalandı.

Bostancı Sanayi Sitesi'nde kaportacı dükkanı işleten E.E. ve adamlarının, ağır hasarlı araçların aynı marka ve modellerine otomobille çarparak maddi hasarlı kaza yaptıkları, tamir etmek bahanesiyle sahibinden aldıkları aracın anahtarını kopyaladıkları, tamirin ardından sahibine teslim ettikleri aracı, kopyaladıkları anahtarla daha sonra çaldıkları iddia edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 2'si, ifadeleri alındıktan sonra soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılırken, 10 kişi adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı