Gazete Vatan Logo

İstanbul merkezli 8 ilde Bylock operasyonu! Gözaltılar var...

İstanbul merkezli 8 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, FETÖ'nün gizli haberleşme ağı Bylock'u kullandıkları gerekçesiyle haklarında arama kararı bulunan 37 kişiden 11'inin yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Operasyon sonucu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul merkezli 8 ilde Bylock operasyonu! Gözaltılar var...

stanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY mensuplarınca kullanılan Bylock haberleşme sisteminin gerçek kullanıcısı oldukları tespit edilen 37 şüphelinin yakalanmasına yönelik bu sabah operasyon düzenlenirken 11 kişinin yurt dışına kaçtığı tespit edildi.

İstanbul merkezli 8 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik şafak operasyonu düzenlendi. Operasyonun, FETÖ'nün gizli haberleşme ağı Bylock'u kullandıkları gerekçesiyle haklarında arama kararı bulunan 37 şüpheliye yönelik olduğu öğrenildi. 37 şüpheliden 11'inin yurt dışına kaçtıkları tespit edildi. Düzenlenen şafak operasyonu ile 18'i İstanbul olmak üzere toplam 26 şüphelinin kaldıkları adreslere baskın yapıldı. Adreslerde arama yapan ekipler, çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı.

Operasyonun İstanbul ayağında, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Kağıthane ve Ataşehir'de bazı adreslere operasyon yaptı. Baskınlarda gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haberin Devamı

ByLock yazışmalarına TRT Haber ulaştı
Örgüt üyelerinin kripto haberleşme uygulaması ByLock yazışmalarına TRT Haber ulaştı.
Hücre evlerine yapılan baskınlar örgüt üyelerini şaşkına çevirdi.
FETÖ üyelerinin ByLock yazışmalarından:
"Şu ana kadar gözaltından tutuklamaya geçişler, daha çok yakalanan evrak, kurban, burs, himmet ve ders grubu listeleri ve teknik bilişim malzemeleri yakalatma ve şikayet etmelerden kaynaklı. İyi bir arama tarama yapılmamasından kaynaklı."
ÖRGÜTÜN ATM'LERİ
Operasyonlarda çarpıcı bir detay da ortaya çıktı. FETÖ'nün, hücre evlerini temizlemek ve örgütsel dokümanları ortadan kaldırmak için elemanlar görevlendirdiği anlaşıldı. Onlara örgüt içinde, arama-tarama mesulü, kısa adıyla "ATM" deniliyor.
ByLock yazışmalarında sözde örgüt yöneticilerin gizlilik konusundaki uyarıları dikkat çekti.
"BENİ CİNLER BİLE BULAMAZ DEMEYİN"
Sözde yöneticinin gizlilik talimatı:
"Hali hazırda evler temizlendi mi? Temizlenmeli. Hangi düşünceler bizi ele veriyor? Bize bir şey olmaz düşüncesi. Yakında bu süreç bitecek demeyin! Benim sakladığım yerde cinler bile bulamaz demeyin! Arkadaşlar ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor, hepimizi yakıyor. Lütfen ATM"
Yazışmalarda, örgüt mensuplarına olası polis baskınları için uyarılar yapıldı.
FETÖ üyelerinin ByLock yazışmalarından:
"İş telefonunuzu ve örgütsel işlerde kullandığınız telefonlar yan yana getirilmemeli. Farklı kullanılmalı. Herhangi bir tehlike durumunda hatları kırın. Bilgisayarlarda hard disk olmasın.
Yakalanan FETÖ üyelerinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Haberin Devamı