Gazete Vatan Logo

İstanbul markası aradan sıyrıldı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, MIPIM fuarında Türk firmalarının ve şehirlerin performansını değerlendirdi. Turan, Türkiye’nin, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ve Üçüncü Havalimanı gibi projelere bakıldığında yatırım açısından Avrupa ve bölge ülkeleri arasından sıyrıldığını söyledi.

İstanbul markası aradan sıyrıldı

MIPIM’in diğerlerinden farklı olarak konut alıcısı ile satıcısını buluşturmadığını dile getiren Turan, fuarda hem şehirlerin yatırım olanaklarının, hem de bu şehirlerde yatırım yapan gayrimenkul şirketlerinin büyük ölçekli fonlarla buluştuğunu anlattı. Fuarda ülkeler üzerinden değil şehirler üzerinden yatırım olanaklarının sunulduğuna dikkati çeken Ergün Turan, bu yüzden İstanbul markasıyla öne çıktıklarını aktardı.

Turan, gelişmekte olan Ordu, Bursa, Balıkesir, Antalya gibi belediyelerin de yatırım olanaklarını tanıtan yeni stand açmalarının sevindirici olduğunu ifade etti. “Bunların gelişerek devam etmesini istiyoruz” diyenTuran, MIPIM’e 5 yıl önce çok küçük hollerde şahsi katılımda bulunan Türk firmalarının artık çok daha görkemli alanlarda yer aldığını vurguladı.