Gazete Vatan Logo

İstanbul Maltepe'de patlama

Maltepe'de meydana gelen patlamanın, el yapımı parça tesirli bombadan kaynaklandığı belirlendi. Yaralanan 4 kişi, hastanelerde tedavi altına alındı

İstanbul Maltepe'de patlama

Maltepe'deki patlamanın, el yapımı parça tesirli bombadan kaynaklandığı tespit edildi.
D-100 Karayolu Ankara istikameti Maltepe Köprülü Kavşağı altında meydana gelen patlamanın ardından polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.
Olay yerinde inceleme yaparak delil toplayan polis ekipleri, patlamaya, el yapımı parça tesirli patlayıcının neden olduğunu belirledi.
Patlama sırasında otomobille yoldan geçen Sait Görgülü ile Bahadır Yılmaz ve köprü altında taksi bekledikleri öğrenilen Cengiz Yazgan ile Barış Hızal, vücutlarına isabet eden metal parçaları nedeniyle yaralandı.
Görgülü ve Yılmaz, Tuzla Anadolu Sağlık Merkezi'nde, Yazgan Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Hızal ise Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğtim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Patlayıcıyı köprü altına bırakanları bulmak için çalışma başlatan polis, çevredeki MOBESE ve güvenlik kameralarının kayıtlarını incelemeye aldı.
D-100 Karayolu Ankara istikametinde bir süre tek şeritten sağlanan trafik akışı, incelemelerin tamamlanmasının ardından normale döndü.

Haberin Devamı

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN TWEET

Maltepe Belediye Başkanı Twitter'dan patlamayla ilgili bilgi verdi. Kılıç patlamanın ses bombasından kaynaklandığını belirterek olay yerinden geçen araçlardaki iki kişinin patlamanın etkisiyle hafif yaralandığını duyurdu.