Gazete Vatan Logo

İstanbul maketle görücüye çıkıyor

İstanbul’un mega projeleri İTO’nun desteğiyle Fransa’daki gayrimenkul fuarı MIPIM’de maketle tanıtılacak. İstanbul’a özel bir çadır da yer alacak

İstanbul maketle görücüye çıkıyor

İstanbul Ticaret Odası (İTO), dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarlarından Fransa Cannes’de düzenlenen MIPIM’de, Türkiye’nin etkin tanıtımını yapmak için harekete geçti. Geçtiğimiz iki yılda Türkiye’nin ‘onur konuğu’ olduğu ve Türk firmalarına özel Türkiye Çadırı’nın yer aldığı fuarda, ilk kez İstanbul’a özel tanıtım gerçekleştirilecek. 10-13 Mart 2015’te düzenlenecek fuarda, Türkiye Çadırı’nın karşısında İstanbul Çadırı da kurulacak. Çadır içinde İstanbul’un 72 metrekarelik maketi yer alacak ve üçüncü havalimanı, üçüncü köprü, Marmaray, Avrasya Tüneli, Finans Merkezi gibi mega projeler yatırımcılara anlatılacak.

Açılış gecesi İstanbul’un

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul’un uluslararası etkinliklerde daha etkin tanıtılacağını belirterek, İTO’nun fuar için dev bir kent maketi hazırlattığını söyledi. İTO’nun Cannes’daki fuar alanında yer alan 300 metrekarelik çadır ve gala yemeğinin ön finansmanını yaptığını dile getiren Çağlar, şunları söyledi: “İstanbul’un ilk defa birebir maketini yapıyoruz. Bu sayede, şehrin üç boyutlu küçük bir örneğini çadırımıza taşıyoruz. 8 bin 500 yıllık tarihle birlikte, altyapı ve gayrimenkul alanlarındaki dev projeler de bu makette görülebilecek. Aynı zamanda bu maket, canlı bir İstanbul görseli olacak. Hareketli ve ışık, ses ve görüntü efektleriyle zenginleştirilecek maketimiz, gecesiyle, gündüzüyle, boğazda yüzen gemisiyle yaşayan İstanbul’un 1.440 dakikasını 5’er dakikalık şovlarla izlettirecek.”

Haberin Devamı

MIPIM’in Türkiye temsilciliğini yapan Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ise MIPIM’in İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin diğer şehirlerinin uluslararası arenada tanıtımı için taşıdığı önemin altını çizdi. Alkaş, MIPIM Fuarı’nda önümüzdeki yıllarda da Türkiye’nin cazibe merkezi olmaya devam edeceğini ifade etti.