Gazete Vatan Logo

İstanbul kusursuz cinayet mahalli olabilecek bir şehir

Pera Palace Hotel Jumeirah’ta düzenlenen Kara Hafta İstanbul Festivali’nin iki konuğu Anthony Horowitz ve Charlie Higson ile konuştuk.

İstanbul kusursuz cinayet mahalli  olabilecek bir şehir

Pera Palace Hotel Jumeirah’ta DenizBank ana sponsorluğunda düzenlenen Kara Hafta İstanbul Festivali’nin bu yılki teması 1955’de otelde konaklayan ve yarattığı efsanevi MI6 ajanı James Bond karakteriyle bir fenomen haline gelen Britanyalı yazar Ian Fleming. Bond romanları 100 milyon adetin üzerindeki satış ile dünyanın en çok okunan kitapları arasına giren Fleming’nin mirasını bugün Kara Hafta’nın da konuğu olan iki yazar sürdürüyor. Ünlü polisiye yazarı Anthony Horowitz, Ian Fleming ailesi tarafından yeni James Bond macerasını yazmak için seçilmiş ve 2005’te “Trigger Mortis” adlı macerayı yazmış. Aktör, komedyen ve yazar Charlie Higson da Genç Bond serisinin yazarı. Horowitz ve Higson ile Pera Palace Jumeirah’ın büyülü atmosferinde polisiye edebiyatın olay yeri incelemesini yaptık..

Yeni kitabım Pera Palace’ın gizemli odalarında geçecek

Anthony Horowitz

Fleming ailesinin Bond serisinin devam kitaplarını yazmak için tek yetkili kıldığı polisiye yazarı Anthony Horowitz bu mirasın üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu söylüyor. Horowitz “James Bond eskiye göre daha mı az cinsiyetçi?” sorusuna, “Bond, 60’larda ve 70’lerde tam olarak cinsiyet ayrımı yapmadı ama zamanla bizim kadınlara karşı tutumlarımızın değişti. Yeni Bond kitabımda Bond’un kadınlara bakışına çok şaşıracaksınız. Bana göre Bond hem nihilist hem de sempatik olmalı” cevabını veriyor. Pera Palace’ın atmosferinden etkilendiğini söyleyen ünlü yazar, “Yeni bir suç romanı serisi kaleme almaya başladım bu otelde geçen bir hikaye yazabilirim” diyor.

Haberin Devamı

Trump kötü adamı canlandıracak özellikler taşıyor
Charlie Higson
Genç Bond serisinin yazarı Charlie Higson, sinemada suç filmi dendiğinde akla Los Angeles, San Fransisco gibi şehirlerin geldiğini, İstanbul’un da bu tarz için kusursuz bir cinayet mahalli olabileceğini söylüyor. Yaşasaydı Ian Flemning’in bugün kötü adam sıkıntısı çekmeyeceğini de sözlerine ekleyen Higson, “Örneğin Donald Trump, tam Bond filmi kötü adam özellikleri taşıyor. Zengin, güçlü, kendine has bir sosyopat.” Higson son olarak, İstanbul’da geçen bir roman yazsa ilk cümlesinin ”Yağmurlu bir günde taksi Pera Palace’ın önünde durduğunda, Charlie bu maceranın onu nerelere sürükleyeceğini merak ediyordu..” diye başlayacağını söylüyor.
Bugünkü program
l 15:00 Cinayetin Gizemi: Ayşe Erbulak, Nuray Atacık, Shari Lapena Moderatör: Cem Erciyes
l 16:15 Yeni Polisiyeler: Ayfer Kafkas, Rıza Kıraç, Yonca Eldener Moderatör: Faruk Şüyün
l 17:30 Komşunun polisiyesi: Cengiz Abdüllayev, Vasillis Danellis Moderatör: Seval Şahin
l 18:30 Ahmet Ümit yeni romanını anlatıyor
(Halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek etkinliklerle ilgili bilgilere www.blackweekturkey.com web sitesinden ulaşmak mümkün.)

Haberin Devamı