Gazete Vatan Logo

İstanbul kara saplandı

İstanbul’da kar kalınlıkları Çatalca-Subaşı’nda 130, Başakşehir’de 62, Sarıyer’de 55, Çamlıca’da ise 35 santimetre olarak ölçüldü

İstanbul kara saplandı

İstanbul’u etkisi altına alan ve gece de aralıklarla süren kar yağışı, il genelinde yer yer tipi şeklinde devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, 6 Ocak Cuma akşam saatlerinde kent genelinde etkili olmaya başlayan yoğun kar yağışı, özellikle dün sabah saatlerinden itibaren Boğaz çevresi, Beykoz, Sarıyer, Ümraniye, Maslak, Kağıthane, Fatih, Beşiktaş, Kavacık, Şişli, Eyüp, Arnavyutköy, Sultangazi, Kemerburgaz bölgelerinde tipi şeklinde sürüyor.

Kamuya erken tatil

İBB ekipleri gece boyunca TEM kara yolunda, kara yolları ekiplerine araç ve tuz takviyesi yaparak yolun açık tutulmasını sağladı. Ayrıca çalışmalar kapsamında ilçe belediyelere de ek tuz takviyesi yapıldı. Kar yağışının başlamasından itibaren İBB ekipleri, çalışmalarında toplam 60 bin ton tuz ile 400 ton solüsyon kullandı. Bu arada trafikte bekleyen vatandaşlara da mobil büfelerden kumanya, çay ve hazır çorba dağıtıldı. Toplu ulaşım araçları ise 24 saat hizmet vermeye devam etti. Kar yağışının başlamasıyla çevre yollarında kış lastiği veya zincir takmayarak yolda kalan 250 TIR ve ağır vasıta, itfaiye ve yol bakım ekiplerince çekildi. Dün saat 15.30’da kamu kuruluşları tatil edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının etkisini artırması nedeniyle sahipsiz hayvanların aç kalmaması için de birçok noktada besleme çalışması yürütüyor.

Haberin Devamı

Kömür sobası üç kişilik aileyi yok etti

Hatay Samandağ’da sobadan sızan karbonmonoksitten zehirlenen aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, Deniz Mahallesi’nde ikamet eden Suphi Erenbilge, eşi Suat Erenbilge, kızı Zehra Erenbilge (8) ve oğlu Mahmut Erenbilge’den (11) haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. İhbar üzerine adrese giden polis ekipleri 4 kişiyi hareketsiz halde buldu. 112 ekiplerince yapılan incelemede, baba, anne ve kızlarının sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğünü belirlerken, baygın halde bulunan Mahmut Erenbilge hastanede tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

ÇATALCA 1.3 METRE

İstanbul’da dün sabah saat 08.00 itibarıyla kar kalınlıkları Çatalca-Subaşı’nda 130, Hadımköy, Yassıören’de 120, Büyükçekmece, Sultangazi, Arnavutköy’de 68, Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, Gaziosmanpaşa’da 62, Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy’de 55, Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak’ta 45, Uğur Mumcu, Çamlıca, Bahçelievler, Küçükçekmece’de 35, Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe’de 30, Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy’de 20-25, Pendik, Kartal ve Tuzla’da ise 10-15 santimetre olarak ölçüldü.

Tır’lara yasak

İstanbul valiliği TIR’ların trafiğe çıkmasını yasaklarken, İstanbul Kamyoncular Esnaf Odası’ndan Hanifi Oğuz da, Dorseleri boş olan tır’ların sert rüzgarlara dayanamadığı için devrildiğini söyledi. Oğuz, “Bir ağır vasıta aracın meydana getirdiği kaza, binek araçlardan çok daha büyük zararlar verebiliyor. Sürücüler ciddi bir eğitime tabi tutulmalı” dedi.

Tır yasağı kısmen kalktı

İstanbul Valiliği, saat 21.00 itibarıyla bazı öncelikli tırlara yasağın kaldırıldığını açıkladı. Valilik, gıda ve sağlık malzemesi taşıyanlar öncelikli olmak üzere zincir takan tırların geçişine izin verildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Kar tatili bir gün daha uzadı...

TÜM yurtta etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul başta 15 kentte okullar bir gün daha tatil edildi. İstanbul’da dün eğitime ara verilmişti. Vali Vasip Şahin Twitter’dan “Artan kar yağışı, ara yollardaki tıkanma ve buzlanma nedeniyle ilimizde eğitim-öğretime salı günü (bir gün daha) ara verilmiştir” açıklaması yaptı. 10 Ocak Salı günü okulların tatil olduğu diğer kentler ise şöyle: Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Balıkesir, Yalova, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Çorum, Nevşehir ve Tokat.