Gazete Vatan Logo

İstanbul-İzmir uçakla 44 YTL'ye indi otobüsçü şaşkın

Yoğun bir rekabetin yaşandığı havayolu sektöründe Ramazan'ın da araya girmesiyle birbiri ardına indirim yapılmaya başlandı. İstanbul İzmir arasında fiyatlar 44 YTL'ye kadar gerilerken, Ankara'ya uçuş ücretleri 59 YTL'den, Adana'ya da 55 YTL'den başlıyor

Yoğun bir rekabetin yaşandığı havayolu sektöründe Ramazan'ın da araya girmesiyle birbiri ardına indirim yapılmaya başlandı. İstanbul İzmir arasında fiyatlar 44 YTL'ye kadar gerilerken, Ankara'ya uçuş ücretleri 59 YTL'den, Adana'ya da 55 YTL'den başlıyor. Ramazan nedeniyle önceki gün bilet fiyatlarını düşüren Onur Air'in ardından dün de Türk Hava Yolları (THY) bazı hatlarda bilet fiyatlarını 59 YTL'ye çekti.

THY İzmir, Ankara, Adana, Kayseri, Konya, Samsun, Trabzon, Adıyaman, Antalya, Kahramanmaraş ve Malatya hatlarında biletleri 59 YTL'den
başlayan fiyatlarla saüşa sundu. THY'nin indirimli tarifesinden yararlanmak isteyen yolcular genellikle gece geç ve sabah erken saatleri tercih edecekler. THY bu uygulama ile acil işi olmayan ve saat esnekliği olan yolcuları gün içinde bazı seferlerde daha ucuza uçurmayı amaçlıyor. Örneğin, THY'nin İstanbul-İzmir hatunda, İstanbul kalkışı 07:00 ve 23:45 olan seferleri için ve İzmir kalkışı 10:00 ve 22:00 olan seferleri için 59YTL ücret uygulanacak. THY'den yapılan açıklamada, günün diğer saatlerinde 69 YTL, 79 YTL ve 89 YTL ücretle uçmaya imkan tanıyacak indirimlerin de yapıldığı ve bu yolla daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşılmasının hedeflendiği kaydedildi.

En ucuz bilet Fly Air'de
2 yıl önce iç hat seferlerine başlayan Fly Air, bazı hatlarda bilet fiyatlarını 44 YTL'ye kadar indirdi. Fly Air'in İstanbul-İzmir arası bilet fiyatı 44 YTL'den başlarken, bu rakam Adana için ise 55 YTL. Fly Air Trabzon'a da 75 YTL'den uçuyor.

Havayolu şirketlerinin Ramazan indirimleri otobüsçüleri de şaşkına çevirdi. Halen Ulusoy İzmir'e 53 milyondan, Varan 56 milyondan, Pamukkale ve Kamil Koç ise 35 milyon liradan başlayan fiyatlarla gidiyor.

Haberin Devamı