Gazete Vatan Logo

İstanbul için uyarı üstüne uyarı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, cuma sabah saatlerine kadar Marmara Bölgesi ve İstanbul genelinde 20 ila 150 kilogram aralığında kuvvetli gök gürültülü sağanak yağması bekleniyor.

10 İLÇE'YE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Istrancalar, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy, Sultangazi, Sarıyer, Beykoz, Sultanbeyli, Pendik ve Tuzla ilçelerinde şiddetli, diğer semtlerde ise çok kuvvetli yağacağı, gelecek sistemle hava sıcaklıklarının da 5 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

KRİTİK NOKTALARDA TEDBİRLER ALINIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri, meteorolojik tahminler doğrultusunda tüm birimleriyle kritik noktalarda tedbirlerini alıyor.

Muhtemel sorunlara karşı çalışmalar AKOM'dan yönetilecek.

METEOROLOJİ MARMARA VE DİĞER 3 BÖLGE İÇİN DE UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu gece ve sabah saatlerinde Kırklareli'nin doğu ilçeleri; Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedildi. Öte yandan açıklama, 'Yarın Çarşamba Türkiye'de görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı ile Konya'nın batı ilçeleri), Batı Akdeniz'in iç kesimleri (Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur) ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor" denildi.

Haberin Devamı