Gazete Vatan Logo

İstanbul için tarih ve saat verildi

Meteoroloji İstanbul için uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, "Yarın sabah saatlerinden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gün boyu etkili olarak kuvvetli olması beklenmektedir." denildi.

İstanbul için tarih ve saat verildi

Meteoroloji ve AKOM İstanbul için bir uyarı daha yaptı: Yarın sabah saatlerinden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gün boyu etkili olarak kuvvetli olması beklenmektedir. Kentte gök gürültülü yağışın yanı sıra, yıldırım ve dolu yağışı da bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de yarın için ciddi bir uyarı yaparak, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Tüm ekiplerin hazır bekletildiğini açıkladı.

SALI GÜNÜ UYARISI

AKOM İstanbul il genelinde Salı günü ise gök gürültülü sağanak yağmurun yeniden kuvvetlenerek özellikle Anadolu yakasında daha etkili olacağını duyurdu.

Atmosferin üst seviyesinin soğuk, yer seviyesinin (deniz ve kara) sıcak oluşu nedeniyle oluşacak kararsız hava koşulları nedeniyle hortum ile kısa süreli dolu yağışı, şimşek, yıldırım, gök gürültülü kısa süreli kuvvetli yağmur geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Yağış öncesi çöp, sigara izmariti, poşet gibi çöplerin tıkadığı mazgalların temizlik çalışmaları Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ve İSKİ ekipleri tarafından yapılıyor.

Haberin Devamı

Muhtemel yağış ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı İlçe Belediyeleri bilgilendirildi. AKOM, İtfaiye, Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, İSKİ ekipleri hazır bekletiliyor

DÜZCE


Düzce çevrelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; yarın öğle saatlerinden itibaren çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması (51-100 mm) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZONGULDAK


Zonguldak çevrelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması (21-75 mm) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BARTIN


Bartın çevrelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması (21-75 mm) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı