Gazete Vatan Logo

İstanbul için kritik uyarı! Tarih verildi

Marmara Bölgesi'nde etkili olan yağışların akşam saatlerine kadar yağmur, daha sonra batıdan başlayarak karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da en yoğun kar yağışının pazartesi - salı beklendiğini duyurdu.

İstanbul için kritik uyarı! Tarih verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tekirdağ, Edirne, Kırklareli için uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Marmara’nın kuzey ve batısında Perşembe günü akşam saatleriyle Cuma sabah saatleri arasında kuzey yönlerden, Marmara’nın güneydoğusunda güneybatı zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli fırtına (60-90, kuzey kıyılarında yer yer 100 km/saat), kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeleri, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı veya kar örtüsü olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

MARMARA BÖLGESİ 3 OCAK HAVA DURUMU
Çok bulutlu bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve karlakarışık yağmur, akşam saatlerinden itibaren güney ve batısında karlakarışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların öğle saatlerinden sonra Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağmur akşam saatlerinden sonra Çanakkale ve Tekirdağ çevreleri, Kırklareli'nin kuzey kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinden sonra ise İstanbul'un batı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Rüzgarın akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden çok kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
PROF. DR. ORHAN ŞEN UYARDI: EN YOĞUN KAR PAZARTESİ - SALI
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da beklenen kar yağışıyla ilgili Twitter'da şu uyarılarda bulundu: ''Trakya ve Çanakkale'ye kar bu gece başlar. Çanakkale'de daha yoğun olacak. İstanbul'da yarın kar başlar. Aralıklarla çarşamba gününe kadar devam eder. İstanbul'da en yoğun kar pazartesi salı günü görünüyor. Sıcaklıklar gece eksi değerlere düşeceğinden yerde kar birikir.''

Haberin Devamı