Gazete Vatan Logo

İstanbul Havalimanı'nda ortalık karıştı!

İstanbul-Milas Bodrum seferini yapan yolcu uçağı rötara girince yolcular yer hizmeti veren personele tepki gösterdi. Bir yolcunun hakarete varan tepkisi kameralara yansıdı. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığınca, tartışmada kadın yolcunun özel yer hizmetleri şirketi çalışanına hakaret etmesiyle ilgili inceleme başlatıldı.

İstanbul Havalimanı'nda ortalık karıştı!

Özel bir havayolu şirketine ait saat 17.00'da İstanbul Havalimanı'ndan Milas-Bodrum'a sefer yapması planlanan uçak, henüz belirlenemeyen nedenlerden dolayı bir saat rötar yaptı. Uçağın bulunduğu kapı önünde bekleyen yolcular rötardan dolayı yer hizmeti veren görevlilere tepki gösterdi. Bu sırada bir kadın yolcu, yer hizmeti personeline hakaret etmeye başladı.

O anlar bir yolcunun cep telefonu ile çektiği görüntülere yansıdı. Görüntüler, sosyal medyada kısa bir sürede çok sayıda kullanıcıya ulaştı.

Sosyal medyada kısa sürede yayınlanan görüntülerin ardından Çocuklar Duymasın dizisinin başarılı oyuncusu Serkan Balbal, dün yaşanan olaya tanıklık ettiğini söyleyerek yaşanan olayın detaylarını anlattı.

"KADININ SÖYLEMEDİĞİ KALMADI"
2. Sayfa programına telefonla bağlanan oyuncu, dün yaşanan olayın ne kadar büyük bir boyutta olduğunu şu sözlerle anlattı:
"Hanımefendi bu tepkilere başladığında uçağın hareket saatine daha 20 dakika vardı ve rötar yoktu. Eşim ve çocuğumla Bodrum'a gidiyorduk. Biz otururken bir anda bağırmalar duyduk o videoda duyduklarınız sadece onda biri. Kadının söylemediği şey kalmadı 'Hakkım haram olsun. Çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıksın. Allah belanızı versin.' söylemediği şey kalmadı yani. Ben başlarda olayın ne olduğunu anlamadım sonra kalkıp tepki gösterdim zaten. Kadına 'Hanımefendi niye bağırıyorsunuz, herkesin sinirini bozuyorsunuz' diye.
"OLAYDAN SONRA UÇAĞA BİNEREK GÜLE OYNAYA GİTTİ"
Kadın bir anda sustu galiba insanların ona destek vereceğini düşündü. Kadın çalışan arkadaşımıza bu konuda davacı olacağı zaman gerekli desteği vererek şahit olacağımızı da söyledim. Kadın yolcu bu olaydan sonra o uçağa binerek yanındaki arkadaşıyla güle oynaya yolculuk etti."
"SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK, BİZDE ŞAHİT OLARAK YANINDA OLACAĞIZ"
Serkan Balbal programdaki açıklamalarının ardından sosyal medya hesabı üzerinden de dün yaşanan olayın videosunu paylaştı ve altına düştüğü not ile hakarete uğrayan personelin şikayetçi olacağını duyurdu. İşte Balbal'ın o paylaşımı:
Ne yaparız diye düşünüyordum, şimdi her şey kendiliğinden gelişiyor. O yüzden elimden ne geliyorsa yapacağım ben de. Özür dilesin, konu mahkemeye taşınsın, yaptığı terbiyesizlik yanına kalmasın ve bu kafa yapısındaki karakterlere örnek teşkil etsin yapılanlarımız. Böyle işinde gücünde, çalışan arkadaşlarımız da yalnız olmadıklarını anlasın. Tuğçe hanımla sabah konuştuk çalıştığı şirket ve havaalanı polisi konuyla yakından ilgileniyor.
Pazartesi kendisi savcılığa suç duyurusunda bulunacak, biz de şahit olarak yanında olacağız. Verilen destekten hem şaşkın hem de çok mutlu olmuş.
HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI
Olayın ardından sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki topladı. Personelin çalıştığı Çelebi Hava Servisi ile onun hizmet verdiği havayolu şirketi harekete geçti. Her iki şirketin avukatları, olayla ilgili olarak gerekli hukuki süreci başlattı. Çelebi Hava Servisi Personeli, pazartesi günü savcılığa giderek Funda Esenç hakkında suç duyurusunda bulunacak.
HAKARETÇİ YOLCU UÇURULMAYACAK
Öte yandan Bodrum'dan İstanbul'a dönüş bileti olan Funda Esenç’in bu uçuşu, Atlasglobal Havayolları tarafından iptal edildi. Biletinin iptal edildiği mesaj ile bildirilen Funda Esenç’in ücreti iadesi yapıldı. Ayrıca söz konusu yolcunun Atlasglobal tarafından, bundan sonraki uçuşları için bilet satmayacağı öğrenildi.
ÇELEBİ HAVA SERVİSİ: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI
Çelebi Hava Sersvisi olayın ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "25.04.2019 tarihinde KK-42 İstanbul(IST)- Bodrum (BJV) sefer sayılı uçağın kalkışından önce, Çelebi Hava Servisi A.Ş'de görevli bir çalışanımız, bir yolcu tarafından ağır hakaretlere uğramıştır. Saygı çerçevesi dışına çıkan bu olayı şiddetle kınıyoruz. Şirketimiz tarafından söz konusu yolcuya karşı ilgili hukuki işlemler başlatılmıştır" denildi.
ATLASGLOBAL'DEN AÇIKLAMA
Atlasglobal Havayolları'ndan yapılan açıklamada ise "İnsani değerleri her şeyin üzerinde tutan bir havayolu olarak, 25.04.2019 tarihli İstanbul(IST)- Bodrum(BJV) KK-42 seferimiz öncesinde yer hizmetleri personelimizin maruz bırakıldığı üzücü olayı şiddetle kınıyoruz. Yaşanan bu üzücü durumla ilgili gerekli işlemlerin yapılacağını kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz" ifadelerine yer verildi.
SAVCILIK İNCELEME BAŞLATTI
Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, dün Bodrum'a gitmesi planlanan Atlasglobal Hava Yolları'na ait tarifeli uçağın rötar yapması üzerine çıkan tartışma sırasında kadın yolculardan F.E'nin, Çelebi Yer Hizmetleri personeli T.S'ye hakaret etmesine ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine inceleme başlattı.

Haberin Devamı