Gazete Vatan Logo

İstanbul Film Festivali başlıyor!

Bu yıl 36’ncı kez düzenlenecek İstanbul Film Festivali, 5 Nisan’da başlıyor. 203 filmin gösterileceği sinema şöleninde dünyanın önde gelen festivallerinde yer alan yapımlar izleyiciyle buluşacak...

İstanbul Film Festivali başlıyor!

Bu yıl 36’ncı kez düzenlenen İstanbul Film Festivali’nde birbirinden özel ve ödüllü filmler yer alacak. Teması “Kaldır Kafanı“ olan festivalde, Berlinale ve Cannes’da gösterilen, ödüllerle dönen yabancı filmlerin yanı sıra kadrosuyla dikkat çeken Onur Ünlü‘nün yeni filmi Kırık Kalpler Bankası da izleyiciyle buluşacak. Ayrıca “Gandalf” Sir Ian McKellen onur konuğu olarak yer alacak, 7 Nisan Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi’ndeki festival sohbetinde de hayranlarıyla bir araya gelecek.

Festivaldeki filmler Beyoğlu, Kadıköy ve Cinemaximum sinemalarında (Zorlu, Kanyon, City’s Nişantaşı) gösterilecek. Biletlerin fiyatı 8, 14 ve 20 TL. (Detaylı bilgi: iksv.org)

Hiçbir şey göründüğü gibi değildir

50 yıl önce kendi oğlunu öldürmekle suçlanan Rose, hem bunu yapmadığını söylemekte hem de oğlunun hâlâ yaşadığını iddia etmektedir. Dünya prömiyerini Toronto Film Festivali’nde yapan Saklı Kalanlar, haksızlıklarla sınanan bir kadının portresini çiziyor.

Saklı Kalanlar Dram imdb: 6.9

Y: Jim Sheridan O: Rooney Mara, Theo James, Aidan Turner

Haberin Devamı

Yıldızların buluştuğu banka...

Kadrosuyla şimdiden büyük merak uyandıran Onur Ünlü‘nün yeni filmi Kırık Kalpler Bankası, amatör futbol takımında oynayan Osman ve Enis’in Shakespeare’in Romeo ve Jülyet piyesi üzerine kurulan trajik hikâyesini ele alıyor.

Y: Onur Ünlü O: Haluk Bilginer, Serkan Keskin, Hazal Kaya, Öner Erkan, Ahmet Mümtaz Taylan

Cate Blanchett 13 farklı karakteri oynuyor

Manifesto, Cate Blanchett’in kariyerinde de yepyeni bir zirve oluşturuyor. Başarılı oyuncu evsiz bir adamdan kuklacıya, haber sunucusundan fabrika işçisine 13 farklı karakteri oynuyor.

Manifesto Dram imdb: 8

Y: Julian Rosefeldt O: Cate Blanchett, Erika Bauer, Carl Dietrich

Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı‘yı kazandı!

Berlinale’de Altın Ayı’yı kazanan Beden ve Ruh, büyülü gerçeklik esintileri taşıyan bir aşk hikâyesi. Hastalıklı derecede asosyal Maria ile müdürü Endre arasındaki aşk hikayesini kaçırmayın.

Beden ve Ruh Dram imdb: 8.5

Y: Ildikó Enyedi O: Géza Morcsányi, Alexandra Borbély, Z.Schneider

Haberin Devamı

Bir mesajla değişen hayat

20’li yaşlarındaki Maureen, Paris’te ünlü bir modelin alışveriş danışmanlığını yapmaktadır. Kısa zaman önce ikiz erkek kardeşini kaybetmiştir ve yas sürecinden çıkamamıştır. Bir gün cep telefonuna bir mesaj gelir ve olaylar gelişir...

Hayalet Hikayesi Gerilim imdb: 6.7

Y: Olivier Assayas O: Kristen Stewart, Lars Eidinger, S.Bouaziz

Karı-koca olmanın zorlukları izleyenleri güldürecek...

Fransız sinemasının ayrılmaz ikilisi, Guillaume Canet ve eşi Marion Cotillard’ın yanı sıra birçok sinemacı filmde kendini canlandırıyor. Rock’n Roll, Canet’nin iç çatışmalarına mizahla eğiliyor.

Rock’n Roll Komedi imdb: 6.4

Y: Guillaume Canet O: G.Canet, Marion Cotillard, Philippe Lefebvre

Aşk gözü karartırsa...

Ailesi tarafından kendinden büyük ve zengin bir adamla evlendirilen Katherine, kocasının davranışlarına katlanmaya çalışırken, çiftlikteki işçilerden Sebastian ile bir ilişki yaşamaya başlar. Hüzünlü olduğu kadar entrika dolu bir yapım.

Lady Macbeth Dram imdb: 7.2

Haberin Devamı

Y: William Oldroyd O: Christopher Fairbank, Florence Pugh, C.Jarvis