Gazete Vatan Logo

İstanbul festivalden festivale koşuyor

İstanbul bu hafta sonu Karadeniz müziğinin esintileri, klarnet melodileri, çizgi roman ve illüstrasyon sanatıyla dolup taşıyor.

İstanbul festivalden festivale koşuyor

Bachçede Yaz Festivali

Sebastian Bach bu kez bahçede

Bach ruhu taşıyan Bachçede Yaz Festivali 11-22 Eylül arasında Sakıp Sabancı Müzesi’nde klasik müzikseverlerle buluşacak. Festival kapsamında 11 Eylül’de çağdaş Avrupa’nın en eski Barok orkestrası Hortus Musicus’un şefi ve kemancısı Andres Mustonen’in triosu ile birlikte, 14 Eylül’de Alexexander Rudin ve 22 Eylül’de Sigiswald Kuijken & Marie Kuijken sahne alacak. Bilet fiyatları 59-145 TL arasında.

Klarnet Festivali

Şehre nefes aldıran festival

7. Uluslararası Klarnet Festivali bugün başlıyor. 17 Eylül’e kadar sürecek olan festival kapsamında düzenlenecek olan Cem Karaca anısına Ustaya Saygı Konseri 12 Eylül’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek. Festivalde aynı zamanda Goran Bregovic, Despina Vandi ve Buika, Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne alacak.

İstanbul Comics and Art Festival

Farklı sanat disiplinleri bir arada

Bu yıl 3‘üncüsü düzenlenen İstanbul Comics and Art Festival, bugün ve yarın Saint Joseph Derneği Sosyal Tesisleri (Club Quartier) ve Moda All Saints Kilisesi’nde sanatseverleri ağırlayacak. Kadın kimliğine özel bir yer veren festival, kamusal alanlara da açılarak Kadıköy‘ün sokaklarına taşacak. İstanbul Comics and Art Festival (İCAF), çizgi roman ve illüstrasyon stand ve sergileri, canlı graffiti çalışmaları, katılıma açık atölyeleri, sanatçı katılımlı seminerleri, şehre ve hayata ilişkin çizgi dünyası ve farklı sanat disiplinleri üzerinden yaratıcı deneyim alanlarıyla İstanbul‘un en renkli açık hava festivali. Festivalin tüm etkinliklerinde farklı kimliklere vurgu yapılıyor. Biletler 20-45 TL arasında.

Haberin Devamı

fizy İstanbul Müzik Haftası

Popüler kültürün buluşma noktası

Popüler kültürün dünü, bugünü ve geleceğini mercek altına alacak fizy İstanbul Müzik Haftası; 18-23 Eylül 2018 tarihleri arasında Zorlu PSM’de. MFÖ, Athena, Teoman, Kenan Doğulu, Bülent Ortaçgil, Şebnem Ferah, Simge Sağın, Edis, ve daha nicelerinin sahne alacağı fizy İstanbul Müzik Haftası, Türkiye’nin ilk popüler kültür festivali olma özelliğini taşıyor. Bilet fiyatları 88-110 TL arasında.

Haberin Devamı

Bir Karadeniz Şöleni

Karadeniz kültürü İstanbul’da

Karadeniz’in güzellikleri, bugün KüçükÇiftlik Park’taki “Maçka’da Buluşalım: Bir Karadeniz Şöleni”nde bir araya gelecek. Şölende sahne alacak olan Ekin Uzunlar, “Karadeniz’i İstanbul’a taşıyoruz” dedi. Biletler 25 TL.

Klarnet Festivali

Kilim koleksiyonu Koç’un evinde

Vehbi Koç’un Sarıyer’deki Büyükdere Evi özel bir sergi ile kapılarını açtı. Fotoğraf sanatçısı Josephine Powell’ın Vehbi Koç Vakfı’na bağışladığı kilim koleksiyonundan oluşan sergi haftanın her günü 10:00-17:00 saatleri arasında ücretsiz.