Gazete Vatan Logo

İstanbul Eylül’de sanatla güzel

Sakinliğini koruyan sanat dünyası iyice hareketleniyor. 15’inci İstanbul Bienali ile bu yıl 12’ncisi düzenlenen Contemporary İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı başlıyor!

İstanbul Eylül’de sanatla güzel

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın 1987 yılından bu yana düzenlediği İstanbul Bienali’nin 15’incisi, 16 Eylül-12 Kasım tarihleri arasında sanatçı ikilisi Elmgreen & Dragset’in küratörlüğünde, “iyi bir komşu” başlığıyla gerçekleştirilecek.

32 ülkeden 55 sanatçı

Bienal bu yıl, 32 ülkeden 55 sanatçıyı ağırlıyor. İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer, “Bienal, sergiye davet edilen sanatçıların kişisel veya analitik ifadeleriyle biçimlenerek umutlarla hayallerin, hüzünle öfkenin, geçmişle bugünün birbirine karıştığı alanlar yaratıyor” diyor ve ekliyor: “Farklı coğrafyalardan ve zaman dilimlerinden hikâyelerin birbirini beslediği sergide, bireyleri şekillendiren ev ve komşuluk hallerinin farklı formlarda ifade edilmesi siyasi ve coğrafi sınırların belirleyiciliğini sorguluyor.”

Çiçek desenli kamera

Beyoğlu’nda turlarken gözünüze rengarenk desenlerin yer aldığı ,güvenlik kameraları çarparsa şaşırmayın. Burçak Bingöl’ün Beyoğlu’nda yetişen çiçeklerle bezenmiş güvenlik kameraları, bienalin kamusal ayağını temsilen şehrin çeşitli noktalarına yerleştirildi. Bingöl kameraları sanat eseri haline getirerek izleyen-izlenen ilişkisini de tersine çevirmeyi hedefliyor.Kumbaracı 50, Pera Müzesi, Şimdi Cafe, LeBon Pastanesi, İstanbul Modern gibi mekanların olduğu 20’yi aşkın noktada görülebilir.

Haberin Devamı

Hamamda sanat!

Monica Bonvicini, Stephen G. Rhodes ve Tuğçe Tuna’nın işlerini sergileyeceği Küçük Mustafapaşa Hamamı’nın ilgi göreceği kesin.

ZİYARET BİLGİLERİ:

Bienale, İstanbul Modern, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, ARK Kültür, Küçük Mustafa Paşa Hamamı ve Yoğunluk Sanatçı Atölyesi ev sahipliği yapıyor. (Ücretsiz)

Çağdaş sanat dopingi: Contemporary İstanbul

Her yıl kasım ayında düzenlenen çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, bu defa bienalle beraber eşzamanlı olarak düzenleniyor. 14-17 Eylül arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuar İstanbul Kongre Merkezi - Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.

Yapay zekanın geleceği tartışılacak

10 yıldır düzenlenen Cİ Dialogues, bu yıl “Movement (Hareket) ana temasıyla yola çıkıyor. Düzenlenecek panellerde estetik kavramının insanüstü hiper teknolojili toplum içinde nasıl resmedilmesi gerektiği, robotların yapay zekâ teknoloji yazılımlarının ve algoritmaların sanatı nasıl etkileyeceği gibi konular masaya yatırılacak.

Haberin Devamı

Bir ilk: Parkta heykel sergisi

Doğanın dört temel elementinin beşincisi neden sanat olmasın? İşte bu düşünceden yola çıkılarak fuar alanının dışına taşınacak bir heykel sergisi fuarla eşzamanlı olarak Sanatçılar Parkı’nda hayata geçiriliyor. Genco Gülan, Tony Cragg, Fabian Marcaccio, gibi önemli isimler heykellerini açık alanda ve yeşillikler içerisinde sanatseverlerle buluşturacak.

Dünyaca ünlü galeriler geliyor

Bu yıl fuara dünya çapında 73 galeri katılıyor. Paris’ten “galeriedix9”, Barcelona’dan “Joan Gaspar”, New York’tan Marlborough ve Londra’dan Victoria Miro fuara damgasını vuracak galerilerin başlıcaları.

Gelelim katılımcı sanatçılara... Eserleri dünya çapındaki galerilerde sergilenen Corvengi Mikaelian, Ahmet Güneştekin, Yayoi Kusama, Patrick Hughes ve Sarkis fuarın gözde isimleri olmuş durumdalar.

Haberin Devamı

Kurulduğu günden bu yana 16 bini aşkın çocuğu sanatla buluşturan Ülker Çocuk Sanat Atölyesi de fuar kapsamında gerçekleştirilecek. Bu sene atölye kapsamında 5 farklı bölüm yer alacak.

Fuar, perşembe-cuma 12:00-20:00, (30-50 TL) hafta sonu ise 11:00-20:00 (35-55 TL) saatleri arasında ziyaret edilebilir. Biletler mobilet.com’da.