Gazete Vatan Logo

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Emek'i seçti!

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Emek'i seçti!

Beyoğlu’nda kültür, sanat, eğlence, moda ve gastronominin hizmetine sunulan yeni nesil yaşam merkezi Grand Pera, 1 Ekim Cumartesi akşamı İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın açılış konserine ev sahipliği yaptı. Roberto Gianola tarafından yönetilen orkestranın 2 saatlik dinletisi, Beyoğlu'nun kalbinde yer alan Emek Salonu’nu 1930’lu yıllara taşıdı. Geceye, duayen sinema eleştirmeni, gazeteci Atilla Dorsay, ünlü gazeteci Hıncal Uluç, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ve sanatçı Zeliha Berksoy gibi isimler katıldı.

Konserde W. A. Mozart, G.F. Händel, G.Rossini ve G.Puccini gibi bestecilerin kitlelere mal olmuş eserleri; Caner Akgün, Dilruba Akgün, Caner Akın, Cengiz Arslan, Aylin Ateş, Ahmet Baykara, Cenk Bıyık, Evren Ekşi, Zafer Erdaş, Erdem Erdoğan, Özgecan Gençer, Alper Göçeri, Gülbin Günay, Otilia İpek, Deniz Likos, Burçin Savigne, Kevork Tavityan ve Ayten Telek tarafından seslendirildi.

Çatısı altında gerçekleştirilecek kültür sanat etkinlikleriyle İstanbulluları özledikleri Beyoğlu’na kavuşturmayı hedefleyen Grand Pera, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin gösterilerine yıl boyu ev sahipliği yapacak. Bunun yanı sıra; Ali Poyrazoğlu’nun “Ödünç Yaşamlar” adlı stand-up gösterisini, Fosforlu Cevriye oyununu, 19. İstanbul Uluslararası Kukla Festivali’nin açılış gösterisini, Beyoğlu Belediyesi Keman & Piyano Festivali’ni, Anadolu Ateşi’nin devam eden “Fire of Anatolia Pera” gösterilerini ve birçok önemli konser, performans gösterisi, yetişkin ve çocuk tiyatrosunu da sanatseverlerle buluşturacak.

Haberin Devamı