Gazete Vatan Logo

İstanbul depremi sonrası köprüde hasar iddiası! İstanbul Emniyeti'nden flaş açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde herhangi bir hasarın olmadığı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu iddialara sert tepki gösterdi.

İstanbul depremi sonrası köprüde hasar iddiası! İstanbul Emniyeti'nden flaş açıklama

İstanbul'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde halatların koptuğuna ilişkin iddialarla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Emniyet, Boğaz Köprüsü'nde herhangi bir hasarın olmadığı açıklandı.

AFAD: ÜÇ KÖPRÜDE DE YAPISAL BİR SORUN YOK

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iddialara ilişkin, "En büyüğü 4,1 büyüklüğünde 28 artçının oluştuğu deprem sonrası Boğaziçi’ndeki üç köprüde de yapısal bir sorun olmadığı belirlendi" açıklamasında bulundu.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: İDDİALAR GERÇEK DIŞI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri, köprüde hasar olduğuna ilişkin iddiaların gerçek olmadığını, depremde köprüde hasar meydana gelmediğini belirtti. Fotoğrafta yer alan köprünün altındaki bölümün platform olduğu kaydedildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BÖYLE DENSİZLER DE VAR

ABD ziyaretinin ardından ülkeye dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yaşanan depremle ilgili de bir açıklama yaptı ve Boğaz Köprüsü'ndeki hasar iddialarına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Baktım az önce köprülerin halatları kopmuş diye fotoğraf paylaşanlar var. Böyle densizler de var" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı