Gazete Vatan Logo

İstanbul'dan Kobani'ye savaşmaya gidiyorlar

Büyük İstanbul Otogarı’nda yaşanan Suriyeli hareketliliği tüm hızıyla devam ediyor. Şanlıurfa’dan gelen otobüslerin yolcularını büyük oranda Suriyeliler oluşturuyor. Bu yolcular içerisinde Kobani’den gelen de var, Halep’ten gelen de. İstanbul’a gelen Suriyelilerin büyük çoğunluğu buradaki tanıdıklarının ya da akrabalarının yanına yerleşiyor.

Halep’ten gelen bir aile, Ali isminde bir tanıdıklarını aramak için DHA muhabirinden cep telefonunu istiyor ve onunla haberleşiyor. Bir başka ailenin yaşlı ferdi, Ayşe isimli kadın da, "Bombaların sesini duyarak yaya olarak kaçtık. Önce Suruç’a, şimdi buradaki akrabalarımızın yanına geldik. Mayın tarlalarının içinden yürüyerek geldik. Mayın patlaması yaşayan arkadaşlar var" şeklinde konuştu.

SAVAŞA GİDEN VAR

Öte yandan, otogardaki hareketlilik Suriye’den İstanbul’a doğru devam ederken, İstanbul’dan Suriye’ye savaşmaya gidenler de var. Muhammet ve Şaban Hasan kardeşler Kobani’ye savaşmaya gidenlerden. 1,5 yıl önce Kobani’den Türkiye’ye gelen ve burada bir tekstil firmasında çalıştıklarını ifade eden kardeşlerden Muhammet, mikrofonlara önce Kürtçe, sonra dili döndüğünce Türkçe konuştu. Muhammet, "1,5 sene oldu buradayım. Çalışıyordum ve Kobani’ye para gönderiyordum. Şimdi annem ve ablam sınırda. Babam, kardeşim ve amcam, hepsi orada savaş yapıyor. Amcam beni dün akşam aradı ve ’Orada savaş var, gel’ dedi. Ben oraya gidiyorum. Mecburum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Muhammet Hasan’ın kardeşi Şaban Hasan ise, buraya geldiği için pişman olduğunu belirterek, savaşmaya gideceklerini ifade etti.