Gazete Vatan Logo
Magazin İstanbul'dan kaçtı!

İstanbul'dan kaçtı!

'Şimdi ormanın içinde huzurlu bir hayatım var' diyor ama...

İstanbul'dan kaçtı!

Türkiye'de “opera” denilince akla ilk gelen isimlerden Hakan Aysev. Şu sıralar “Peki Ne Yapalım” isimli albümüyle adından söz ettiren ünlü tenor, bir yıldır İzmir'in Urla ilçesinde yaşıyor.

Aysev İstanbul'dan neden taşındığını şöyle anlattı: “Kaosundan, trafiğinden, samimiyetsizliğinden bıkmıştım. Bir gün Kartal'da konserim vardı. Suadiye'den 2.5 saatte gidebildim. 15 kilometrelik yol. Dedim ki; 'Hakan sen artık kendine bunu yapma...' Urla'ya taşındım. Oradaki hayatımdan memnunum. Basketbol takımının fahri başkanıyım. Şampiyonluğa gidiyoruz. İlçedekilerle fidan dikiyor, balık tutuyorum, mangal yapıyorum, çok keyifli. Normalde 60-65 yaşından sonra bir sahil kasabasına yerleşilir. Ama böyle de yapılıyormuş. Orman içinde, deniz manzaralı, sakin bir evde yaşıyorum.” 27 yıldır opera söylediğini belirten Hakan Aysev, yeni nesil şarkıcılara da göndermede bulundu: “Özenerek bu işi yapan çok az. Ticaret açısından ne tutarsa öyle şarkılar üretiliyor. Bu tarz söyleyenler de birkaç klibi döndükten sonra kayboluyor. Tipi güzelse bir paket hazırlıyorlar. Piyasanın kendini toparlayabilmesi için telif yasası lazım. Yoksa kimse yatırım yapmıyor.”

Haberin Devamı

Kızımı ayda sadece 3-4 defa görebiliyorum “3.5 yaşında bir kızım var. Annesiyle yaşıyor. Ayda sadece 3-4 kez görebiliyorum. Çok özlüyorum onu. Bir gün çok yakın arkadaşım Sezai Dinçer, gitarını aldı ve yeni bestesi 'Masal'ı çaldı. Gözyaşlarına boğuldum. O da kızına ve eşine yazmış. Birkaç sözünü değiştirerek albüme aldık. Kızımın ismi Can. 'Can Kızıma' olarak adını değiştirdik.” (Türkiye)