Gazete Vatan Logo

İstanbul'da vapur seferleri yeniden iptal

Kentte etkili olan sis nedeniyle, bazı seferler bir kez daha iptal edildi.

Gün ortasında etkili olan yoğun sis İstanbul’un üzerine kabus gibi çöktü. Deniz ve hava yolları kapandı. Marmaray tıklım tıklım doldu. Kente gelen uçaklar, İzmir ve Ankara dolunca Antalya, Bodrum ve Dalaman’a yönlendirildi.

İstanbul’da günün erken saatlerinde başlayan yoğun sis nedeniyle vapur seferleri iptal edildi, uçak seferleri aksadı. Şehir hatları iskelelerine gelen yolcular vapur seferlerinin iptal olduğunu öğrenince Marmaray ile Anadolu yakasına geçmek istedi. Mesai bitimiyle Marmaray’da yoğunluk had safhaya ulaştı. 10 dakika olan sefer aralıklarını 7 dakikaya indiren Marmaray, buna rağmen doldu taştı. Güvenlik nedeniyle yolcular kontrollü olarak içeri alındı.


S. Gökçen trafiğe kapandı

Yoğun sis nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda görüş mesafesi 450 metreye, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise 200 metreye kadar düştü. Bunun üzerine Sabiha Gökçen’de tüm seferler iptal edilirken, Atatürk Havalimanı’nda ise uçuşlar gecikmeli olarak gerçekleştirildi. Sabiha Gökçen’e inemeyen uçaklar başta Atatürk Havalimanı olmak üzere, İzmir, Ankara ve Bursa’ya yönlendirildi.


THY’den yolculara uyarı

Türk Hava Yolları iç ve dış hatlar seferlerini Atatürk Havalimanı’ndan gecikmeli olarak gerçekleştirirken, Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç, twitter’dan “Yarın öğlen saatlerine kadar mevcut hava koşullarının etkisini sürdürmesi beklenmektedir. Yolcularımızın 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden ve thy.com adresinden uçuşlarını kontrol etmelerini rica ederiz” dedi.

Vali Mutlu’dan sis tweeti

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul’da etkili olan sis ile ilgili twitter hesabından açıklama yaptı. Mutlu, “İstanbul’da etkili sis nedeniyle deniz trafiğinde ve hava alanlarında ulaşım aksadı. Sisli hava yarın (bugün) öğlene kadar etkili olacak” dedi.

PİLOT: YOLCUMUZUN DİKİŞİ PATLADI

Sis nedeniyle iki havalimanına da iniş için sıra bekleyen uçakların pilotları ile hava trafik kontrolörleri arasında yoğun diyaloglar yaşandı. Yakıt kritiğine giren bir uçak ’uçak emegency’ deklare ederek iniş önceliği isterken, bir başka uçağın pilotu ameliyatlı bir yolcusunun dikişlerinin patladığı için iniş önceliği istedi.

İşte o diyaloglardan bazıları:

Pilot: Ameliyatlı bir yolcumuz var dikişleri patları şu anda kanaması var. İniş önceliği istiyoruz.

Kule: Ambulans ve doktor istiyor musunuz?

Pilot: İstiyoruz efendim

Havalimanları dolu

Pilot: İzmir talep ediyoruz. İzmir’e devam etmek isteriz.

Kule: İzmir dolu, Antalya Bodrum ve Dalaman’da boş yer var.

Bir başka pilota ise Kule görevlisi şöyle bilgi verdi:

Kule: Esenboğa’da yer kalmamış, Antalya, Bodrum, Dalaman mevcut yerler.

Yakıtımız çok kritik

Yakıt kritiğine giren bir başka uçak ise İstanbul’a divert etmek istedi.

Pilot: Sabiha Gökçen’deki son görüş durumu öğrenebilir miyiz?

Kule: Anlaşıldı efendim.

Dinlemede kalın check edelim.

Pilot: Dinlemede kalamayacağız. May-day deklare etmek üzereyiz. Yakıtımız çok kritiğe girdi. Görüş şartlarını garantiye almak için tekrar İstanbul’a divert etmek istiyoruz.

Haberin Devamı