Gazete Vatan Logo

İstanbul'da uygulama yapan polise silahlı saldırı: 1 şehit

İstanbul Gaziosmanpaşa’da, birçok suçtan sabıkası bulunan cezaevi firarisi bir hırsız ile fuhuşa aracılık ve hırsızlıktan aranan şahısın içerisinde bulunduğu araçtan, şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde uygulama yapan polis noktasından ateş açıldı. Çıkan çatışmada, yaralanıp hastaneye kaldırılan bir polis memuru şehit olurken, kaçmaya çalışan 2 saldırgan yaralı olarak, saldırıda kullandıkları 3 silahla birlikte ele geçirildi.

İstanbul'da uygulama yapan polise silahlı saldırı: 1 şehit

Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa mahallesi 1190 sokak üzerinde dün gece 00.00 sıralarında meydana gelen olayda, şüpheli şahıslar ve araçlara yönelik olarak uygulama yapan 2 polis memuru ile 5 gece bekçisinin bulunduğu kontrol noktasına yanaşan bir araçtan ateş açıldı.

Kontrol noktasına yanaşınca önce durur gibi yapıp ardından hızlanan ve uygulama yapan polis ve bekçilerin üzerine ateş açılan aracın ateşine karşılık verilirken, kontrol noktasında bulunan polis memurlarından Anıl Kaan Aybek vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı.

Ekipte bulunan arkadaşları tarafından Taksim İlk Yardım Hastanesine kaldırılan genç polis yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp şehit olurken, olay yerinden kaçmayı başaran saldırganlar yapılan takip sonrasında Sultangazi Habipler mahallesi Askeri yanyolda kıstırıldı.

Polisin “teslim olun” çağrısına tekrar silahla karşılık veren 2 saldırgan, takipte olan polis ekiplerince girdikleri çatışmanın ardından yaralı olarak ele geçirildi. Çatışma sırasında kullandıkları 3 silahla yaralı şeklide ele geçirilen H.İ.Ş ve E.Y. isimli 2 saldırgan hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınırken yapılan kimlik kontrollerinde suç makinesi oldukları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yaralı şekilde ele geçirilen 2 saldırgandan cezaevi firarisi H.İ.Ş’in kasten yaralama, hırsızlık, ruhsatsız silah bulundurma, uyuşturucu kullanma ve bulundurma suçlarından 23 ayrı kaydı olduğu öğrenilirken, araçta bulunan diğer saldırgan E.Y.nin ise fuhuşa teşvik, aracılık ve yer temin etmek suçlarından aranıp, kasten adam yaralama, hırsızlık, yağma, kapkaç, polise mukavemet ile ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından 24 ayrı suç kaydının olduğu tespit edildi.

Saldırganları yaralı olarak kaldırdıkları Gaziosmanpaşa’daki Taksim İlk Yardım hastanesinde gözetim altında tutan polisin konuyla ilgili soruşturması devam ederken, şehit olan polis memuru Ayberk’in düzenlenecek olan cenaze törenin ardından defnedilmek üzere memleketine uğurlanacağı öğrenildi.

Kaynak: Milliyet