Gazete Vatan Logo

İstanbul’da tarihi gün!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan ‘TC-ANK’, İstanbul 3’üncü Havalimanına resmen inen ilk uçak olarak tarihe geçti. Gaziantep mitinginden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan ‘TC-ANK’ adlı uçak, İstanbul 3’üncü Havalimanındaki 3 bin 750 metre uzunluğunda, 60 metre genişliğindeki birinci piste saat 20.30’da indi.

İstanbul’da tarihi gün!

İlk açıklama uçaktan

Erdoğan tarihi inişin ardından ilk açıklamayı uçaktan yaptı: Aziz milletim, şu anda İstanbul’da inşa ettiğimiz muhteşem havalimanımıza inmenin mutluluğu içerisindeyiz. Gerçekten pistiyle ışıklandırmasıyla muhteşem bir esere sahip olduk. Milletimiz için, ülkemiz için, tüm insanlık için havalimanımızın hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum.

Su takı ile karşılandı

Erdoğan’ın uçağı alanda geleneksel su takısı ile karşılandı. Alanda çalışanlar ve Türk Hava Yolları personeli de hilal oluşturdu. Çalışanlara tatlı ikram eden Erdoğan daha sonra kürsüde konuştu: Bugün bizler için anlamlı bir gün. Gerçi 29 Ekim’de inşallah bu muhteşem havalimanımızın açılışını yapacağız. Ancak bugün bir ortak yayın sebebiyle aynı zamanda havalimanımızın son durumunu yerinde kontrol etmek için geldik. Ve Gaziantep’ten buraya indik. Bu inişle birlikte de muhteşem pistimizi ve terminal binamızı görme imkânını bulduk tabi burada emeği olan başta 5 firmamızın ortaklarına, mimarından mühendisine, işçisine bütün kardeşlerimi kutluyorum. 29 Ekim’de havalimanımız yılda 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Dünyanın ilk 3 havalimanından biri olacak. Hedef 2023’te 150 milyon yolcuya ulaşmak ve bir numara olmak. Havalimanımız bizim hem prestijimiz hem markamız olacak. Buna vesile olan 5 firmamız büyük bir imtihan verdi. Bu kolay bir yatırım, kolay bir süreç olmadı. Ne tür zor süreçlerden geçildiğini gerek Başbakanlığım döneminde, gerekse Cumhurbaşkanlığım döneminde gayet iyi biliyorum. Fakat dayanışma, birlik, beraberlikle bu günlere vardık. 29 Ekim’de de inşallah uçaklarımızın buradan kalkıp buraya indiklerini göreceğiz. Diğer taraftan Atatürk Havalimanı’nın da Millet Bahçesi’ne dönüştürülme sürecini başlatacağız.

Haberin Devamı

Günde 3 bin 500 uçağa hizmet verecek

Erdoğan’ı taşıyan uçağın su takı ile karşılandığı İstanbul 3. Havalimanı, tüm etapları bitince günde 3 bin 500 uçağa hizmet verecek. Erdoğan yüzde 90’ı biten alanın terminal binasında incelemeler yaptı, emeği geçenleri tebrik etti.