Gazete Vatan Logo

İstanbul'da 'sevda sesleri'

İstanbul'da 'sevda sesleri'

“İstanbul Nefes Alıyor” sloganıyla, Doğuş Grubu’nun ana sponsorluğunda yapılan 4. Uluslararası İstanbul Klarnet Festivali’nde önceki akşam Yunan müziğinin duayeni George Dalaras ve klarnet virtüözü Serkan Çağrı ‘Sevda Sesleri’ isimli muhteşem bir konser verdi. Cemal Reşit Rey’de gerçekleştirilen konseri 2 bine yakın kişi izledi.

Konserin ilk bölümünde sahne alan Serkan Çağrı ‘Bu akşam az konuşacağım. Çünkü müzik konuşmaktan çok daha fazla etkili. Bütün müzikler dostluk, kardeşlik, iyi günler için olsun. Hepimizin tatsızlığı aynı konu ama genel olarak biz çok güçlü bir toplumuz, dolu duygularla beslendik. Ben kendimi ifade etmeyi müzikle öğrendim. Hep ‘Müzik sussun’ diyorlar. Silahlar susup müzik sesi çıksa daha iyi değil mi?’ sözleriyle büyük alkış aldı. Çağrı, klarnetiyle ‘Ta Uzak Yollardan’, ‘Gönül’, ‘Vazgeçtim’ gibi parçaları ve yeni bestesi ‘Galata’yı çaldı.

‘BU GECEYİ ÇOK DERİNDEN HİSSEDİYORUM’

Tezahüratlar eşliğinde sahneye gelen Dalaras da ‘Burada olmaktan çok mutluyum. Önce yeni arkadaşım Serkan Çağrı’ya daveti için teşekkür ediyorum. Kendisi gerçekten genç ve yetenekli. Çok derinden hissediyorum şu an. Sormayın neden, anlatamam’ açıklamasında bulundu. Sanatçı ‘Şimdi size iyi bir şarkı çalacağım. Dostum Zülfü Livaneli söylüyor’ diyerek ‘Yiğidim Aslanım’ın Yunancasını çaldı. Dalaras ayrıca Dimitris isimli bir arkadaşının İstanbul için yazdığı ‘Seni Seviyorum’ nakaratlı şarkıyı da seslendirdi. Dalaras, salondaki Yunan konuklar için de hem Yunanca, hem de İngilizce konuştu.

Konseri izlemeye Ege, Metin Uca, Linet, Yeni Türkü’nün solisti Derya Köroğlu ve eşi Ayşe Özgür Köroğlu geldi. Köroğlu, kendisinin Türkçe söylediği Olmasa Mektubun, Yedikule gibi şarkılara severek eşlik etti.

Haberin Devamı