Gazete Vatan Logo

İstanbul'da sahtecilik operasyonu

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, sahte MİT ve polis kimlik kartları, araç tescil belgeleri, çeşitli üniversitelere ait lisans diplomaları, avukatlara ait baro kartları ve sarı basın kartları ele geçirildi.

İstanbul'da sahtecilik operasyonu

Jandarma ekipleri, bazı kişilerin İstanbul'da terör örgütü mensupları başta olmak üzere hakkında arama kararı bulunan kişiler için sahte belge düzenlediği bilgisine ulaştı.

Olayla ilgili çalışma başlatan ekipler, Fatih ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde matbaa olarak kullanılan 2 adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda, D.H.K, ve K.I gözaltına alındı.

Aramada, sahte düzenlenen MİT ve polis kimlik kartları, araç tescil belgeleri, çeşitli üniversitelere ait lisans diplomaları, avukatlara ait baro kimlik kartları, sarı basın kartları, mesleki yeterlilik belgeleri, sağlık raporları, silah taşıma ruhsatları, tapu senetleri, vergi levhaları, elektrik ile su faturaları ve yeni ehliyet kartları ele geçirildi.

Şüphelilerin, vize almayı kolaylaştırmak amacıyla çeşitli kurumsal firmalara ait evrakları düzenleyerek, ''personelin kurum çalışanı olduğu, seminere ya da fuara katılacağı'' içerikli yazılar ile dolandırıcılık amacıyla kullanılmak üzere sahte yakalama ve tutuklama kararları hazırladıkları, taklit imza ve mühürlerle ifade alma tutanakları düzenleyip vatandaşları şüpheli duruma düşürerek para talep ettikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Öte yandan şüphelilerin sahte MİT ve polis kimlik kartları ile avukatlara özel baro kimliği hazırlayıp şüpheli aranan kişilere satarak, Türkiye genelinde yapılan huzur uygulamalarında şüphe çekmeden geçmelerine olanak sağladıkları tespit edildi.

Sahte belge ve mühürlerin bin lira ile 50 bin lira arasında değişen fiyatlardan satıldığı da belirlendi.

Olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden D.H.K. ve K.I, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.