Gazete Vatan Logo

32 ilde sahte reçete operasyonu

32 ilde sahte reçete operasyonu

İstanbul merkezli 32 ilde organize suç örgütüne yönelik operasyonda, 100 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü istihbarat çalışmaları kapsamında, suç örgütü üyelerini yakalamaya yönelik 32 ilde 266 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 100 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında, çok sayıda eczacı, doktor ve Diyarbakır Dicle Üniversitesinden bir profesörün de bulunduğu öğrenildi.

Suç örgütünün, sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları kanser, kemoterapi, psikoterapi alanlarının da aralarında bulunduğu yüksek fiyatlı ilaçları Irak ve Suriye'deki savaş bölgelerinin yanı sıra terör örgütü PKK'ya göndererek haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü.

Bu arada, İstanbul'da gözaltına alınan zanlılar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

BAKAN'DAN AÇIKLAMA
SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul merkezli 32 ilde düzenlenen sahte reçete operasyonuyla ilgili "Her gün milyonlarca reçetenin yazıldığı, milyonlarca işlemin yapıldığı hadiselerin içinde yanlış yapan meslektaşlarımızın olmamasını arzu ederiz. Ama varsa yanlış yapan da en ağır bedeli mutlaka ödeyecektir. Ödemelidir" dedi.
"YANLIŞ YAPAN BEDELİNİ ÖDEMELİDİR"
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İstanbul merkezli 32 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen ve aralarında çok sayıda eczacı ve doktor da bulunan 100 kişinin gözaltına alındığı operasyon hakkında Ankara Sanayi Odası’nda açıklama yaptı. ’Yanlış yapan bedelini öder’ diyen Müezzinoğlu, konuya ilişkin savcılığın devreye girdiğini belirterek, "Her gün milyonlarca reçetenin yazıldığı, milyonlarca işlemin yapıldığı hadiselerin içinde yanlış yapan meslektaşlarımızın olmamasını arzu ederiz. Ama varsa yanlış yapan da en ağır bedeli mutlaka ödeyecektir. Hele hele bu bir ilaç istismarı, tedavi istismarıysa burada takibin en hassas duyarlılıkla yapılmasını biz de arzu ederiz. Bu emniyetin, istihbaratın artık bu süreçten savcılığın ve hukukun devreye girdiği bir süreç. Yanlış yapan bedelini öder. Ödemelidir de" diye konuştu.

Haberin Devamı