Gazete Vatan Logo

İstanbul’da Peugeot’ya komşu olacak

PSA (Peugeot-Citroen) Grubu bünyesine geçen ve Türkiye’de yeniden yapılanan Opel Türkiye, genel merkezini İzmir’den İstanbul’a taşıyor.

İstanbul’da Peugeot’ya  komşu olacak

PSA (Peugeot-Citroen) Grubu bünyesine geçen ve Türkiye’de yeniden yapılanan Opel Türkiye, genel merkezini İzmir’den İstanbul’a taşıyor. Şirket, Ataşehir’de PSA Türkiye Direktörü Olivier Cornuaille’in ofisi ile Peugeot ve DS markalarının genel müdürlüklerinin yer aldığı Büyükhanlı Plaza’ya yerleşecek. Opel Türkiye’nin yılbaşından itibaren yeni genel müdürlüğüne geçmesi bekleniyor. Böylece Bayraktar Grubu’nun distribütörlüğünü üstlendiği Citroen dışında PSA bünyesindeki tüm markalar tek çatıda toplanmış olacak. Hatırlanacağı üzere Opel’i 2017’de satın alan PSA Grubu, büyük önem verdiği Türkiye pazarında yeniden yapılanma kararı almıştı.

Yeni organizasyonu PSA Türkiye Bölge Direktörlüğü görevine gelen ve ülkemizi çok yakından tanıyan Olivier Cornuaille yönetiyor. Bir dönem Renault Mais’te Pazarlama Direktörü olarak çalışan Cornuaille, Nissan Orta Doğu Bölümü Türkiye Genel Müdürlüğü görevini de yürütmüştü. Cornuaille, Peugeot, Citroen, DS ve Opel arasında sinerji yaratarak, kârlılığı artırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Opel Türkiye’nin 2000’de kapattığı ve atıl duran İzmir Torbalı’daki fabrika arazisi satışa çıkarıldı. Opel’in İstanbul Maltepe’deki eğitim merkezi, Peugeot ve Citroen’in Samandıra’daki yerine taşındı. Son olarak Cornuaille, 12 yıldır Opel Türkiye’nin Genel Müdürlük koltuğunda oturan Özcan Keklik’in yerine uzun yıllar VW Bineç Araç Pazarlama Müdürlüğü’nü yapan ve son olarak Doğuş Oto Maslak’ın Genel Müdürlüğü’ne terfi eden Çağrı Öztaş’ı getirdi. Öztaş’la birlikte Opel, atağa İstanbul’da kalkacak.

Haberin Devamı