Gazete Vatan Logo
Magazin İstanbul’da müziğe saygı duyuyorlar

İstanbul’da müziğe saygı duyuyorlar

Yetenekli piyanist/şarkıcı Anthony Strong dinleyicisini caza doyuracak. ‘Centilmen’in konseri 23 Şubat’ta CRR’de. Sanatçı konser öncesi duygularını anlattı

İstanbul’da müziğe saygı duyuyorlar

Anthony Strong öncelikle bir besteci, piyanist ve şarkıcı, sonrasında ise ‘İngiliz centilmeni.’ Onu tanıyanlar, bu yakıştırmayı yadırgamayacaklardır. Onu piyanosunun başında, jilet gibi takımının içinde ışıldarken görenler, onun enerjisiyle dinleyicisini etkileyen ve aynı zamanda eğlendiren bir centilmen olduğunu anlayacaklar. 1984 Croydon doğumlu Anthony Strong’un piyano çalışında ‘swing’ var, vokali ise oldukça ‘havalı’.

İngiltere’nin üç büyük müzik okulunda başlayan kariyerinde Anthony Strong önce klasik müzik eğitimi görmüş, sonra caz piyanosuna dönmüş. Oscar Peterson ve Bill Evans takıntısının yanına Frank Sinatra, Mel Torme ve Nat King Cole da eklenince, biraz da doğal olarak piyanosunun yanına sesini de eklemiş. Ama eğitiminin yanında, 9 ay boyunca Jerry Lee Lewis’in bir müzikalinde ‘dublörlük’ yapması onun bugün bulunduğu noktaya, sahneye ve seyircisine mutlak hakimiyet düzeyine taşımış durumda.

Gece hayatınız unutulmazdı

Müziğinizi nasıl tanımlarsınız?

Kendimi şarkıcı, piyanist ve şarkı yazarı olarak tanımlayabilirim. Şarkılarımın caz etkileri taşıyan pop şarkılar olduğunu söyleyebiliriz. Eski tarz bazı klasikleri alarak, onlara kendi dokunuşlarımı eklemeyi seviyorum. Caz müziğe bayılıyorum evet ama modern pop müzikten, hip-hop ve hatta gospel ve soul müziğe kadar çok farklı tarzlardan da etkileniyorum. Her şeyi dinleyip ilham almayı seviyorum.

Haberin Devamı

Daha önce 2 ayrı konserde Türk müzikseverlerin karşısına çıktınız. O konserlerle ilgili neler hatırlıyorsunuz?

Müziğe saygı duyan oldukça kalabalık bir kitleye müzik çaldığımı hatırlıyorum her iki konserde de. Herkes çok eğlenmişti. İnsanlar eğlenince, ben de iyi bir gece yaşadım sahnede.

İstanbul hakkında hatırladığınız en iyi şey nedir?

Kesinlikle gece hayatı derim. Konserden sonra ekibimle beraber inanılmaz eğlenmiştik. Yeniden gelmek için çok heyecanlıyım.

Caz yorumlarını oldukça seviyorum

Bu seferki sahne repertuarınızda neler olacak?

Bazı eski şarkılar, klasikler de olacak, ayrıca geçtiğimiz yıl yayınlanan son albümüm ‘On a Clear Day’den de şarkılar çalacağım. Hepsinin karışımından oluşan bir repertuar ile hayranlarımın karşısına çıkacağım. Bazı çok bilindik pop müzik şarkılarının benim tarafımdan yapılan caz yorumları da olacak elbette. Kalan kısmı gelenler için sürpriz olsun.

Haberin Devamı

Kariyerinizde seslendirdiğinize en çok sevindiğiniz şarkı nedir?

Çok fazla sevdiğim şarkı var... En çok sevdiklerimden biri ‘Cheek To Cheek’. İlk klibimi bu şarkıya çektiğim için kalbimde özel bir yeri var. Neredeyse her konserimde canlı söylerim

Çok iyi coverlarınız var. Eski bir şarkıyı alıp, yeniden seslendirmek ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Fazla şarkı sözü yazmıyorum. Açıkçası bu oldukça zor. Ancak beste yaparken çok eğleniyorum, her şey doğaçlama gelişiyor. Bazen eski bir şarkıyı alıp, armoni yapısını bozmadan yeni bir şarkıya dönüştürmeyi daha fazla seviyorum.

Çok enerjiksiniz sahnede yerinizde durmuyorsunuz. Bu enerji nerden geliyor?

Gerçekten harika bir iş yapıyorum, çok şanslıyım. Sahnede çok sevdiğim yetenekli dostlarımla birlikte çalıyorum. Eğleniyorum, bu eğlenceye sizi de davet ediyorum.

Haberin Devamı