Gazete Vatan Logo

İstanbul'da Michael Kiwanuka fırtınası!

Soul müziğin yetenekli ismi Michael Kiwanuka, 'Garanti Caz Yeşili' konserleri kapsamında dün akşam Zorlu PSM'de müzikseverlerle buluştu.

İstanbul'da Michael Kiwanuka fırtınası!

Blues-funk melodilerini, etkileyici sözler ve zarif bir yorumla buluşturan Michael Kiwanuka, Michael Kiwanuka, ilk albümü 'Home Again' ve son albümü 'Love & Hateten'dan parçalar seslendirdi.

Müzikle ilişkisi çocukluk döneminde dinlediği Radiohead ve Nirvana albümleriyle başlayan Kiwanuka, 2011 yılında yayınladığı 'Tell Me A Tale' EP'si ile solo kariyerini başlattı. Kiwanuka ikinci EPsi 'Im Getting Ready' ile birlikte BBC anketi Sound Of 2012de birinci seçildi. Bu ankette daha önce Jessie J, Florence + the Machine ve Ellie Goulding de liste başında yer alan isimlerdi. 2011 yılında efsanevi İngiliz plak şirketi Polydor ile anlaşarak, 2012'de ilk albümü Home Againi çıkaran sanatçı, 2016 yılında piyasaya sürdüğü 'Love & Hate' albümü ile dinleyici kitlesini katladı. Daha önce Jay-Z, Gorillaz ve Beck gibi isimler ile çalışan Grammy ödüllü yapımcı Danger Mouse ile bir araya gelen Kiwanuka, 'Love&Hate', 'Cold Little Heart' ve 'Black Man In A White World' şarkıları ile yaşından beklenmeyen bir vokal ve şarkı yazarlığı yeteneği olduğunu kanıtladı.

Haberin Devamı

Kısa sürede müzik dünyasının en çok konuşulan isimlerinden biri olan İngiliz müzisyen, daha şimdiden Marvin Gay, Curtis Mayfield, Terry Callier, Van Morrison gibi isimlerle karşılaştırılıyor.