Gazete Vatan Logo

İstanbul'da Marcel Khalife konseri!

Lübnanlı bestekar ve şarkıcı Marcel Khalife, 'Al Şark Gençlik Yıllık Konferansı 2017' kapsamında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda konser verdi.

İstanbul'da Marcel Khalife konseri!

'Al Şark Gençlik Yıllık Konferansı 2017' çerçevesinde gerçekleştirilen konserde Marcel Khalifa, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) ve Lübnan Senfoni Orkestrası ile birlikte sahne aldı.

Al Şark Forum tarafından düzenlenen 'Geleceğin Taraftarıyız' başlıklı konferansın kapanış programı olarak düzenlenen etkinlikte konuşan Al Şark Forum Başkanı Wadah Khanfar, Doğuda yaşayan toplulukların bin yıl öncesinden medeniyetler inşa ettiğini ve insanlığın yolunu aydınlattığını söyledi.

Khanfar, Doğu toplumlarının dünyaya sanat, edebiyat ve bilim vesilesiyle insani, ahlaki değerlere ilham verdiğine işaret ederek, "Bugün sizlere Doğu ruhunu; Türk, Arap, Farisi ve Endülüs müziğini tek bir çatı altında toplayan bu senfoniyle özetlemek istiyoruz. Doğunun siyasi ve mezhebi farklılıkları olmasına rağmen birlik ve beraberliğini göstermek istiyoruz. Bizler birbirine bağlı ve güçlü tek bir parçayız" şeklinde konuştu.

Marcel Khalife, konserde dinleyicilerin kendisine eşlik etmesini isteyerek, İstanbul'da herkesin şarkı söylediğini dile getirdi. Şarkılarını özgür topraklara ithaf ettiğinin altını çizen Khalife, "Bu şarkılar ayağa kalkmak, isyan etmek isteyenler için. Biz bu şarkıları bugün Arap dünyasındaki tüm halkların rehberliğiyle söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Konserde Khalife, aralarında 'Salam Aleyk' ve 'Ya Bahariya', 'Ommi' adlı parçaların bulunduğu 6 şarkı seslendirdi. Yaklaşık 3 saat süren konserde Khalife'ye, müzisyen ve şarkıcılardan oluşan 150 kişilik orkestra eşlik etti.