Gazete Vatan Logo

İstanbul'da lodos! Seferler iptal

İstanbul'da lodos! Seferler iptal

- İstanbul’da gece saatlerinde etkili olan lodos İstanbul Boğazı kıyılarında dev dalgaların oluşmasına neden oldu. Şiddetli lodosa aldırış etmeyen kimi vatandaşlar ise banklarda oturarak İstanbul Boğazı’nın keyfini çıkardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden dün yapılan açıklamada,’’Güney ve Batı yönlerden orta kuvvette esmekte olan rüzgârın; bu geceden itibaren hızını arttırarak bugün (12.01.2016 Salı) Marmara, Kuzey Ege'de fırtına (50-80 km/s), Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli rüzgar (30-60 km/s) şeklinde eseceği, 13.01.2016 Çarşamba günü İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/s) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir’’ ifadeleri kullanıldı.

AKOM: LODOS GÜN BOYU SÜRECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Twitter'da şiddetli lodosun gün boyu süreceğini, gece saatlerinde de yağmur beklendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

İDO, BUDO VE ŞEHİR HATLARINDAN SEFER İPTALLERİ

Kuvvetli lodos nedeniyle İstanbul Deniz otobüsleri(İDO), Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ve Şehir Hatları A. Ş., kuvvetli lodos nedeniyle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu.


İptal edilen seferler şöyle: İDO 07:00 Yenikapi - Bandirma Hızlı Feribot 07:15 Yalova - Yenikapi Ferry Cat tipi hızlı feribot 07:30 Yenikapi - Bursa Hızlı Feribot 07:30 Bursa - Yenikapi Hızlı Feribot 07:30 Bandirma - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü 07:45 Yenikapi - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot 08:00 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü 18:30 Bandirma - Yenikapi Hızlı Feribot BUDO 12:30 tarihindeki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) 10:45 tarihindeki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) 08:00 tarihindeki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) 12:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) 09:30 tarihindeki Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) 09:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) 07:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) ŞEHİR HATLARI 06.50 Kabataş-Adalar-Bostancı vapur seferi 06.40 Anadolukavağı-Rumelkavağı-Sarıyer ring seferi

Haberin Devamı

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden dün yapılan açıklamada,"Güney ve Batı yönlerden orta kuvvette esmekte olan rüzgârın; bu geceden itibaren hızını arttırarak bugün (12.01.2016 Salı) Marmara, Kuzey Ege'de fırtına (50-80 km/s), Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli rüzgar (30-60 km/s) şeklinde eseceği, 13.01.2016 Çarşamba günü İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/s) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denilmişti.

Haberin Devamı