Gazete Vatan Logo

İstanbul'da kritik askeri toplantı!

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Irak'ın Musul kentindeki IŞİD işgalinin sona erdirilmesine yönelik operasyonun gündemde olduğu bir dönemde, 65 ülkenin hava kuvvetleri temsilcilerini İstanbul'da bir araya getiriyor. Toplantıya NATO Müttefik Dönüşüm Komutanı Orgeneral Jean Paul Palomeros ve ABD Avrupa Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Frank Gorenc da katılıyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca düzenlenen Uluslararası Hava ve Uzay Gücü Konferansı (ICAP 2015), Perşembe günü İstanbul'da başlayacak.

Hava ve uzay gücü, güvenlik, caydırıcılık, barışı koruma ve krizlere müdahalede küresel güvenliğin sağlanmasında vazgeçilmez bir unsur olmaya devam ediyor. Söz konusu iki unsur, küresel ve bölgesel güvenlik organizasyonlarının ihtiyaç duyduğu kabiliyet listesinin en üst sırasındaki yerini koruyor. Gelişen istihbarat, gözetleme ve keşif teknolojileri sayesinde hava ve uzay gücünün etkinliğini her geçen gün artarken son yıllarda yapılan harekatlar, uzay sistemleri ve ağ tabanlı sistemlerin desteğiyle insanlı ve insansız uçak sistemlerinin etkisini ortaya çıkardı.

Bu kapsamda ICAP 2015'te ele alınacak konuların, bölgesel ve küresel güvenliğin tesis edilmesine akademik olarak katkı sağlaması amaçlanıyor.

Konferansta son dönemdeki kriz ve çatışmalarda hava ve uzay gücü, modern hava gücü için komuta kontrol, istihbarat, gözetleme ve keşif, muharip hava ve uzay gücünün sürdürülebilirliği, geleceğin hava ve uzay gücünde insan faktörü konuları ele alınacak.

Etkinlikle dünyanın birçok ülkesinden gelen ve havacılık alanındaki çalışmalarıyla tanınan akademisyen, uzman, üst düzey yönetici ve komutanlar, İstanbul'da bir araya gelecek.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün özel konuşmacı olacağı konferansta, 65 ülkeden temsilci yer alacak. 20'ye yakın ülkenin kuvvet komutanı düzeyinde temsil edileceği konferansa, NATO Müttefik Dönüşüm Komutanı Orgeneral Jean Paul Palomeros ile ABD Avrupa Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Frank Gorenc de katılacak.

ICAP 2015'te, "Son Dönemdeki Kriz ve Çatışmalarda Hava ve Uzay Gücü", "Modern Hava Gücü için Komuta Kontrol İstihbarat, Gözetleme ve Keşif", "Muharip Hava ve Uzay Gücünün Sürdürülebilirliği", "Geleceğin Hava ve Uzay Gücünde İnsan Faktörü" konuları ele alınacak.

Haberin Devamı