Gazete Vatan Logo

Kar ve yağmur İstanbul ile Trakya'da etkiliyor oluyor! Bazı illerde okullar tatil edildi...

Marmara Bölgesi'nde, Trakya ve İstanbul'un Avrupa Yakası'nın yüksek kesimleri ile batısında yer yer karla karışık yağmur ve kar görülüyor. Sarıyer'de ise Ayazağa Deresi taştı. Taşkın nedeniyle su basan evde mahsur kalan 12 vatandaşı itfaiye ekipleri kurtardı. Arnavutköy'de araçlar su altında kaldı. Sarıyer Ayazağa'da dere taşması nedeniyle yol trafiğe kapandı. Şile'de kargo gemisi, şiddetli fırtına nedeniyle karaya oturdu. Tekirdağ il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün süreyle ara verildi. Karar gereği hamilelerle engelliler de idari izinli sayılacak.

Kar ve yağmur İstanbul ile Trakya'da etkiliyor oluyor! Bazı illerde okullar tatil edildi...

Beklenen kar İstanbul’a geldi. Sabah saatlerinde Beylikdüzü'nde sulu kar olarak başlayan yağış yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışının yanında rüzgâr da etkili oldu. İşe ve okula gitmek isteyenler zor anlar yaşadı.

Kent genelinde dün akşam saatlerinden itibaren şiddetli rüzgar ve sağanak yağış etkili oldu. Sabah saatlerinde Beylikdüzü ve yakın ilçelerde yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Soğuk havanın da etkili olduğu bölgede vatandaşların üst geçitte yürümekte güçlük çektiği görüldü. Yağışın devam etmesi bekleniyor.

BUDO'DA SEFER İPTALİ
Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.
BUDO'nun internet sitesinden yapılan duyuruya göre, Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) saat 14.00 ve 17.00, İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) saat 15.30, İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Armutlu (İhlas) saat 15.30 ve Armutlu (İhlas) - Bursa (Mudanya

GEMİ KARAYA OTURDU
Şile'de şiddetli fırtına nedeniyle bir kargo gemisinin karaya oturduğu bildirildi. Alınan bilgiye göre, saat 04.30'da Riva Sahilköy beldesi 2 mil açığında kuru yük gemisinin kıyıya sürüklendiği ihbarı üzerine bölgeye emniyet amaçlı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı Kurtarma-3 ve Kıyem-8 botları yönlendirildi. Kuru yük gemisinin Riva Sahilköy beldesi Karaburun mevkisinin 1,4 mil açığında sürüklenmesi üzerine demir atılarak, sürüklenme durduruldu. Gemi kaptanının bir yardım taleplerinin olmadığını bildirmesi üzerine, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı botlar, İstanbul Boğazı Anadolu Feneri civarında hazır bekletildi.
Daha sonra makine arızasını gidererek İstanbul Boğazı girişine doğru hareket eden gemi, ağır hava şartları nedeniyle sahile 0,5 mil mesafede tekrar demirledi. Gemi, hava şartlarının ağırlaşması sebebiyle demir tarayarak Karaburun mevkisinde saat 09.00 sularında kıçtan karaya oturdu. İçinde 16 personelin bulunduğu gemiden su alma, çevre kirliliği, ölü veya yaralı olduğu bilgisi rapor edilmedi.
Kurtarma-7 denizden, kıyı tahlisiye ekibi de karadan olay yerine sevk edildi. Nene Hatun Kurtarma Gemisinin de olay yerine intikali sürüyor. Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personelleri de görevlendirdi.
İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada Şile ilçesi Karaburun mevkisinde Comoros bandıralı Natalia isimli kuru yük gemisinin karaya oturduğu hatırlatıldı.16 mürettebatı bulunan gemide can kaybının bulunmadığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerince kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ
Tekirdağ il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün süreyle ara verildi. Karar gereği hamilelerle engelliler de idari izinli sayılacak.
CENDERE DERESİ TAŞTI

İstanbul’da etkili olan yağış nedeniyle Kağıthane'de bulunan Cendere Deresi'nde taşkın yaşandı. Yaklaşık 3 metre yükselen sel suları nedeniyle çevredeki ev ve iş yerlerini su bastı. Semt sakinleri her sağanak yağışta benzer manzaraların yaşandığını söyledi.

Haberin Devamı

SARIYER'DE DERE TAŞTI, VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

Haberin Devamı

Sarıyer Ayazağa'da aşırı yağış nedeniyle dere taştı. Taşan derenin etkisiyle göle dönen mahalle havadan görüntülendi.
İstanbul'da etkisini gösteren yoğun yağış ve rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Sarıyer Ayazağa Mahallesinde aşırı yağış nedeniyle dere taştı. Taşan dere dört evi sular altında bıraktı. Yolların göle dönmesi sonucu 6'sı çocuk 12 kişi mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşları itfaiye ekipleri kurtardı.
YOL TRAFİĞE KAPANDI
Sarıyer Ayazağa'da dere taşması nedeniyle yol trafiğe kapandı.
ARNAVUTKÖY'DE SU BASKINI
Arnavutköy'de yağış nedeniyle su baskınları yaşandı. Etkili olan sağanak yağış nedeniyle Bolluca Mahallesi'nde yollar göle döndü. Araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Bazı ev ve işyerlerini su bastı. Vatandaşlar kovalarla suyu tahliye etti. Onlarca araç su altında kaldı.
Trakya'yısabah saatlerinden itibaren etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Edirne'nin Keşan, Uzunköprü, İpsala ile Tekirdağ'ın Çorlu, Malkara ve Şarköy ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.
EDİRNE BEYAZA BÜRÜNDÜ
Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Edirne'de hava sıcaklığı eksi 1 dereceye kadar düştü. Gece yarısından sabah saatlerine kadar süren hafif kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Edirne Belediyesi ve karayolları ekipleri, yollarda tuzlama çalışmalarına başladı. Edirne Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre, sıcaklık sıfırın altında 6 dereceye kadar düşecek ve gün boyunca hafif şekilde kar yağışı görülecek. Kar yağışının etkili olduğu Edirne'nin Keşan, Uzunköprü ve İpsala ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildi.
ÖĞRENCİ SERVİSİ DEVRİLDİ
Edirne'de özel bir okul öğrenci taşıyan Ali Avcı yönetimindeki 22 AB 748 plakalı servis minibüsü İskender köy yakınlarında, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarına devrildi. Kazada minibüste bulunan 15 öğrenciden biri hafif şekilde yaralandı. Öğrenciler yan yatan minibüsün arka kapısından çıkarılarak başka bir minibüse alındı. Hafif yaralanan öğrenci ise ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
ÇORLU HAVALİMANI'NDA EĞİTİM UÇUŞLARI İPTAL
Bugün okulların tatil edildiği Çorlu ilçesinde ise kar yağışı etkili oldu. Çorlu Havalimanı'nda bugün yapılması planlanan eğitim uçuşları iptal edildi. Kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde karayolları ve belediye ekipleri tarafından kar küreme ve tuzlama çalışması yapıldı. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, meteoroloji yetkilileriyle yapılan görüşme sonrasında hava sıcaklığının daha da düşeceğini belirterek, "Yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında birkaç okulumuzda elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Bununla birlikte hava sıcaklığı biraz daha düşeceği için eğitime bir günlük ara vermiş bulunuyoruz" dedi.
MALKARA'DA ULAŞIM KONTROLLÜ SAĞLANIYOR
Tekirdağ'ın bugün okulların tatil edildiği Malkara ilçesinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 10 santime ulaştı. Yoğun kar nedeniyle Malkara'dan Tekirdağ ve Çanakkale yönüne giden araçların geçişleri kontrollü sağlanıyor. Bazı araçlar yolda kalırken, karayolları ve belediye ekipleri ilçede kar küreme ve tuzlama çalışmasına bulundu.

Haberin Devamı