Gazete Vatan Logo

İstanbul’da kar yağacak mı, ne zaman yağacak? MGM duyurdu!

İstanbul'da kar ne zaman yağacak? İstanbul’da kar yağacak mı? sorusu, ocak ayına sayılı günler kala araştırılmaya başlandı. Meteoroloji Ankara’dan, Kayseri’ye, İstanbul’a birçok kentte kar yağacağını duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) İstanbul için de kar tarihi verdi. Peki, İstanbul'da kar ne zaman yağacak? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen hava durumu tahmini…

İstanbul’da kar yağacak mı, ne zaman yağacak? MGM duyurdu!

Türkiye birkaç gündür soğuk havanın etkisine girdi. Hava sıcaklığı birçok kentte düştü. İstanbullu da karın ne zaman geleceğini araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yanıtlandı. MGM, başta Ankara olmak üzere İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz’de kar yağışı olacağını belirtti. Peki, İstanbul’da kar yağacak mı?

İSTANBUL’DA KAR YAĞACAK MI?

MGM, İstanbul'da kar yağışının hafta sonu itibariyle karla karışık gerçekleşebileceğini tahminlerine ekledi ancak etkili bir kar yağışı beklenmediğini, cumartesi günü bir sürpriz olabileceği duyuruldu.

METEOROLOJİDEN YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, yarın ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Marmara'nın doğusu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Balıkesir, Erzurum, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yağış öngörülüyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri ile Akdeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Doğu Akdeniz, Düzce, Zonguldak, Bartın, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.

Denizlerde ise Akdeniz'de fırtına, günün ilk saatlerinde Güney Ege'nin güneyinde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.