Gazete Vatan Logo

İstanbul'da kar kapıda

Türkiye'nin gece saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk havanın etkisine girmesinin beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye halen Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisinde bulunuyor.

Bu yağışlı havaya ek olarak, Türkiye'nin bu gece saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Yurdun büyük bir bölümünde bugün aralıklarla devam edecek yağışlar, Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında (Antalya, Alanya, Kemer, Finike, Anamur, Silifke ve Mersin) kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Sivas, Yozgat ve Kayseri), Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Salı günü, yurt genelinde görülecek yağışların, hava sıcaklığında hissedilir derecedeki (4 ila 6 derece) düşüşe paralel olarak iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

Yağışların, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İstanbu yılın ilk karını görecek

Çarşamba günü, tüm yurtta görülecek yağışlar sıcaklıkları, İstanbul’da 3, Ankara’da 0, İzmir’de 7, Bolu’da 1 dereceye düşürecek. İstanbul’a karla karışık yağmur yağacak, uzmanlar henüz netleşmese de kente yılın ilk karının yağma olasılığının yüksek olduğunu belirtiyor. İstanbul’un yüksek kesimleri Sarıyer, Çamlıca ve Samandıra’da kar yağışı görülecek. Soğukların ülkede yeni yıla kadar kalması bekleniyor.

Karadeniz kıyı kesimi, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur ve sağanak, iç ve doğu bölgeler ile gece saatlerinden itibaren Marmara'da kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Perşembe günü, özellikle doğu bölgelerde kar yağışının etkisini sürdüreceği, cuma günü ise yurdu terk edeceği, ancak iç ve doğu bölgelerde gece sıcaklıklarındaki kuvvetli düşüş nedeniyle buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, Marmara başta olmak üzere kuzeybatı kesimlerde Salı günü kuzey ve kuzeydoğu (poyraz), Çarşamba günü kuzeybatı (Karayel), Doğu Akdeniz'de güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış, fırtına, hissedilir derecedeki sıcaklık düşüşüne paralel olarak iç ve doğu kesimlerde görülecek kar yağışı ile buzlanma ve don olayına karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Fırtına ve poyraz deniz ulaşımını etkiliyor

Bu arada, Marmara Denizi'ndeki fırtına ve Kuzey Ege'de etkili olan poyraz deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), Bandırma-Yenikapı arasındaki bazı feribot ve deniz otobüsü seferleri, olumsuz hava koşulları yüzünden iptal edildi.

İDO'ya göre, Marmara Denizi'nde etkili olan fırtına nedeniyle Yenikapı-Bandırma 07.00 feribot ve Bandırma-Yenikapı 07.30 deniz otobüsü seferleri yapılamadı.

Yenikapı-Bandırma 18.30 deniz otobüsü ve Bandırma-Yenikapı 20.30 feribot seferlerinin de aynı nedenlerle iptal edildiği bildirildi.

Kuzey Ege

Saatteki hızı zaman zaman 60-70 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Gökçeada-Kabatepe arasında saat 10.00'da yapılması gereken araba vapuru seferi geçici olarak durduruldu.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, diğer hatlardaki seferlerin sürdürüldüğünü bildirdi.

Hava ulaşımı aksıyor

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Sivas uçak seferlerinin, olumsuz hava koşulları nedeniyle karşılıklı iptal edildiği bildirildi.

THY'nin bugün yapılması gereken TK-758 sefer sayılı İstanbul-Sivas ve TK-759 sefer sayılı Sivas-İstanbul uçak seferleri, Sivas'taki olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Haberin Devamı