Gazete Vatan Logo

İstanbul'da kar yağışı ne zaman son bulacak? İBB'den trafik uyarısı

İstanbul'da kar etkisini göstermeye devam ediyor. Dün başlayan kar yağışıyla beraber sıcaklık da -4 dereceye kadar düştü. Bazı ilçelerde kar kalınlığı 110 cm'ye ulaştı. İstanbul'da kar yağışının gece yarısına kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor. İBB kar yağışıyla ilgili son durumu açıkladı.

İstanbul'da kar yağışı ne zaman son bulacak? İBB'den trafik uyarısı

İstanbul'da kar bir anda bastırdı, her yeri sardı. Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı. Özellikle Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir ve Sultangazi ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle caddeler ve sokaklar beyaza büründü. Bazı bölgelerde tipi görülürken, ekipler, yolları açık tutmak için aralıksız çalışıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışının çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA KAR KALINLIĞI 110 CM'YE ULAŞTI

İBB, İstanbul'da son ölçülen kar kalınlıklarını açıkladı. Yapılan açıklamada, "Kar yağışı gündüz saatlerinde de bölgesel olarak tipi şeklinde il genelinde etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle zaman zaman ağırlaşarak trafik ekiplerin müdahalesiyle normale döndü" denildi.

KAR KALINLIKLARI
Kentte saat 17:00 itibariyle ölçülen kar kalınlıkları ise şöyle belirtildi:
-Çatalca-Subaşı: 110 cm
-Arnavutköy: 60-65cm
-Büyükçekmece, Sultangazi: 55-60cm
-Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, Ggaziosmanpaşa 45-50 cm
-Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy: 40 cm
-Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak:30-35 cm
-Uğur Mumcu, Bahçelievler, Küçükçekmece: 25 cm
-Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe: 20cm
-Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy: 15-18 cm
-Pendik, Kartal, Tuzla: 10 cm

Haberin Devamı

ULAŞIMDA DÜZENLEME
İstanbul’da kar yağışı nedeniyle ulaşım hizmetlerinde düzenlemeye gidildi. Belediyeden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Avrasya Tüneli’nin 23.00’e kadar hizmet vereceği bildirildi. Metro İstanbul’a bağlı raylı sistemlerin 06.00’ya kadar yolcu taşımaya devam edeceği aktarıldığı açıklamada, Marmaray seferlerinin 01.00’e kadar süreceği, Metrobüs hattının da ek seferlerle takviye edildiği belirtildi.
EK SEFERLER KONULDU
İBB, metronun saat 06.00'a kadar yolcu taşımaya devam edeceğini belirtirken metrobüs hattı için ek seferler konulduğunu kaydetti.

TEM OTOPARKA DÖNDÜ

TEM Otoyolu, adeta otoparka döndü. Dün akşam bastıran kar yağışı nedeniyle TEM'de ilerleyemeyen sürücüler, araçlarını yol kenarına bırakarak yaya olarak evlerinin yolunu tuttu. Bugün TEM Otoyolu Gaziosmanpaşa mevkii Ankara istikametinde çok sayıda aracın yol kenarlarında park halinde olduğu görüldü. Araçlar, kar yağışının devam etmesi nedeniyle sahipleri tarafından henüz alınamadı.

DİZİ OYUNCULARI KURTARILDI
TEM'de yolun açık tutulmasının sağlandığı belirtilen açıklamada, "İlçe belediyelerine de ek tuz takviyesi yapıldı. Karayollarının tıkanması ve kazalarının kış lastiği takılmamasından kaynaklandığı belirlendi. Trafikte bekleyen vatandaşlara 31 bin 50 kumanya, çay ve hazır çorba dağıtıldı. Belgrad ormanlarında film setinde kalan "içerde" dizi oyuncuları ve set ekibi Jandarma, İtfaiye ve Yol Bakım ekipleri tarafından şehir merkezine getirildiler" ifadeleri yer aldı.
İSTANBUL'A İNEMEYEN 4 DIŞ HAT UÇAĞI GAZİANTEP'E İNDİ
TÜRK Hava Yolları'nın (THY) Hindistan, Maldivler, Güney Afrika ve Vietnam'dan Türkiye'ye yolcu taşıyan 4 uçağı, İstanbul'daki kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inemeyince Gaziantep Havalimanı'na iniş yaptı.
THY'nin Hindistan Munbai ve Güney Afrika'nın Cape Town kentleri ile Maldivler ve Vietnam'dan İstanbul seferini yapan 4 yolcu uçağı, kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nı iniş yapamadı. Pilotları kule tarafından yönlendirilen uçaklar, gece geç saatlerinde Gaziantep'e iniş yaptı. Uçaklardaki yaklaşık bin yolcu, kentteki otellere yerleştirildi.

THY’DE 610 SEFER İPTAL OLDU, 20 BİN KUMANYA DAĞITILDI

Türk Hava Yolları(THY), İstanbul’da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal olan seferlerden dolayı Atatürk Havalimanı’nda kalan 5 bin 900 yolcuyu otellere yerleştirdi. Terminal binasında bekleyen yolculara ise 20 bin kumanya dağıtıldı.
Yoğun kar yağışı nedeniyle yüzlerce uçuşu iptal olan Türk Hava Yolları’nda sefer iptalleri ve yolcuların mağduriyet yaşamaması için alınan önlemlerin detayları açıklandı.

BOĞAZ ÇİFT YÖNLÜ KAPATILDI

Kar yağışı ve tipi nedeniyle İstanbul Boğazı, gemi geçişlerine çift yönlü kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İstanbul Boğazı'nda yoğun sis nedeniyle gemi geçişlerinin saat 08.55 itibarıyla çift yönlü askıya alındığı bildirildi.

UÇUŞLARA KAR ENGELİ

Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndaki seferlerde aksamalar meydana gelirken birçok sefer iptal edildi

Seferleri iptal olan yolcular otellere yönlendirildi. Bazı yolcuların terminaldeki alanlarda geceyi geçirdikleri görüldü. Yolculara, Türk Hava Yolları (THY) tarafından kumanya dağıtıldı. Seferlerinin durumunu bilgi ekranlarından öğrenen yolcular, bilet satış ofislerinde işlemlerini gerçekleştirdi. Dış Hatlar Terminali'ndeki pasaport kontrol noktalarında ise yoğunluk yaşanmadı.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) bağlı ekipler, pistleri karlardan temizleyerek, açık tutabilmek için yoğun çaba sarf etti. Sefere çıkacak uçakların kanat, gövde ve motoruna buz çözücü sıvı uygulandı. Havalimanındaki pistlerin çalışmalar sonucunda iniş ve kalkışlara hazır olduğu öğrenildi.
THY Basın Müşaviri Yahya Üstün de Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı çıkışlı seferlerde iptaller yaşandığını belirtti. Üstün, "Uçuşunuzla ilgili son bilgileri 'thy.com' veya '4440849'dan güncellemeniz olumsuzluk yaşanmaması adına önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.
Seferlerin öğle saatlerinde hava şartlarına bağlı normale döneceği bildirildi.
İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kar yağışıyla ilgili kentteki son durumu açıkladı.

Açıklamada, kar yağışının özellikle Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy ve Mahmutbey etkili olduğu kaydedildi.

Ana arterlerde kar yağışı nedeniyle önemli bir sorunun yaşanmadığı belirtilen açıklamada "TEM, kayan 11 TIR nedeniyle tıkandı. İBB ekipleri ve İtfaiye Karayolları ekiplerine takviye giderek kayan TIR'ları kaldırma çalışmalarına katıldı. TIR'lar İtfaiye ekipleri tarafından yol kenarlarına çekildi. E-5 ve TEM de birçok araç kayarak yolları tıkarken 52 trafik kazası meydana geldi. Kayan TIR'lar nedeniyle TEM Edirne istikametine araçlar yollarda bekledi. Ekipler bariyerleri keserek ters yönlerden girip kayan ve kaza yapan TIR'lara müdahale etti. Şehir içinde ve çevre yollarında özellikle kar lastiği kullanmayan araçların neden olduğu kazalar ve yolda kalmalar meydana geldi. Yoğun trafik olan bölgelere mazot ve benzin tankerleri gönderilerek ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtıldı" denildi.

Gece yapılan çalışmalar ise şu şekilde belirtildi:

-İBB ekipleri dün geceden itibaren 1347 araç ve iş makinesi ile 9 bölgede üç vardiya halinde 7000 personel görev yaptı. İl genelinde fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle; AKOM WhatsApp ihbar hattına gelen müracaatlar BEYAZ MASA ekipleri tarafından yönlendirildi.

- Metrobüs seferleri arttırıldı.

- 3. Köprü Kuzey Çevre Otoyolunda Odayeri kavşağı Ankara istikametinde 3 Tır yolda yan yattı

- Metro istanbul seferleri 06:00'a kadar uzatıldı.

- Marmaray Seferleri 01:00'a kadar uzatıldı.

- Mahmutbey Gişeler ve Büyükçekmece bölgesine 7 adet Mobil büfe gönderilerek kumanya dağıtıldı. .

- Bölge trafik ekipleri tem otoyolu Selimpaşa ayrımından trafik akışını D100 istikametine yönlendirdi. - Atık yönetim ekipleri İstanbul geneli ana yollarda bulunan üstgeçitlerde ve Metrobüs üstgeçişlerinde tuzlama çalışmaları yapıyor.

- Karayolları ve İBB Yol Bakım Daire Başkanlığına bağlı kar küreme ekipleri: 26264 ton tuz, 10 Ton solisyon kullanıldı.

Zeytinburnu Spor salonunda 741 evsiz vatandaşımız misafir ediliyor.

ŞEHİR HATLARI İPTAL EDİLDİ

Şehir Hatları, kar yağışı nedeniyle tüm seferlerini iptal ederken, İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) bazı seferleri de yapılamıyor. İstanbul'u dün akşam saatlerinde etkisi altına alan kar yağışı devam ediyor. Gece boyunca aralıksız süren kar yağışı, kenti beyaza bürüdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tuzlama çalışmaları ana arterlerde yaşanabilecek sorunları engellerken, özellikle ara sokaklarda biriken kar nedeniyle araçlar ve vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Vatandaşların, ağırlıklı olarak seferlerinde sorun yaşanmayan metrobüs, marmaray ve metroyu kullandıkları görülüyor.

Şehir Hatları, bugün yapılacak tüm seferlerin hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

Haberin Devamı