Gazete Vatan Logo

İstanbul'da kar alarmı!

Meteoroloji'den buzlanma ve don uyarısı

İstanbul'da kar alarmı!

Balkanlar üzerinden yurda giriş yapan kar yağışı sebebiyle sınır kapısı kapatıldı. Yüzlerce tır yolda kaldı. Meteorolojiden de Marmara'ya kuvvetli kar uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz ile Adıyaman ve Diyarbakır'ın kuzey çevrelerinde kuvvetli sağanak yağmur(20-50mm), Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Yalova) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Hakkari, Bitlis ve Ağrı illeri ile Bingöl, Muş, Tunceli, Elazığ, Adıyaman ve K.Maraş illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.



METROBÜSTE "KAR" YOĞUNLUĞU

Olumsuz hava koşulları Metrobüs seferlerini de etkiledi. Özel araçlarıyla çıkamayan İstanbulluların da eklenmesiyle Metrobüs durakları doldu taştı. Metrobüsler ana duraklarda tıka basa dolarken ara duraklarda bekleyen yolcular mağdur oldu. Tamamen dolu metrobüslere binemeyen vatandaşlar dakikalarca beklemek zorunda kaldı.

METROBÜS YOLDAN ÇIKTI

AVCILAR-Mecidiyeköy seferini yapan metrobüs Okmeydanı mevkiinde, saat 10.45 sıralarında kötü hava koşullarında kayganlaşan yolda çelik halat bariyerlere çarptı. O-1 yolu Topkapı yönüne giren metrobüste bir yolcu il şoför hafif yaralandı. Kaza nedeniyle, metrobüs yolu ve aracın patlayan lastiklerinin onarımı sırasında, trafikte aksama yaşandı.

Darülaceze Durağı’ndan hareket eden Muhammet Toprak yönetimindeki 34 TN 2906 plakalı metrobüs, kayganlaşan yolda çarparak önce bariyerleri ve aydınlatma lambasını devirdi. Daha sonra O-1 yoluna girip, orta şeride kadar ilerledi. Metrobüs şans eseri ters yönden gelen araçlara çarpmadan durdu. Şok yaşayan yolcular şoförün kapıları açmasıyla yola indi. Düşerek hafif yaralanan yolculardan Ebru Arslan ile şoför Muhammet Toprak, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerine kısa sürede metrobüs tamir-bakım araçları sevk edildi.

Yolcular aynı hattan gelen diğer metrobüslere aktarıldı. Metrobüsün bariyerlere çarpma anında patlayan tekerlekleri ve halat bariyerin onarımı nedeniyle trafikte yaklaşık iki saat aksama yaşandı.



GÖRÜŞ MESAFESİ 5 METREYE DÜŞTÜ

Dün akşam saatlerinden itibaren Edirne'nin Lalapaşa İlçesindeki Hamzabeyli Gümrük Kapısı yolunda etkili olan kar yağışı ve görüş mesafesinin yer yer 5 metreye kadar düşüren tipi sürücülere zor anlar yaşattı.

İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü kapandı, trafik kabusu yaşanıyor

İstanbul’un yavaş yavaş hareketlendiği saatlerde Boğaziçi Köprüsü’nde zincirleme trafik kazası meydana geldi. Köprü yaklaşık 1 saat, çift yönlü trafiğe kapatıldı...

İstanbulda kar alarmı

İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü kapandı, trafik kabusu yaşandı.

Boğaziçi köprüsünde buzlanma nedeniyle 13 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından köprü saat 06.00 sıralarında trafiğe kapatıldı. Araç kaldırma ve tuzlama çalışmasının ardından köprü 1 saat sonra yeniden trafiğe açıldı.

Olay yerine ulaşan ekiplerin araçları kurtarma ve tuzlama çalışmaları sonuç verdi ve köprü kademeli olarak trafiğe açıldı.



İstanbulluların yavaş yavaş yollara düştüğü saatlerde meydana gelen kaza sonrası, ekiplerin kısa sürede köprü ulaşımını yeniden sağlaması, olası bir kaosu engelledi.

BİR SAAT SONRA AÇILDI

Boğaziçi Köprüsü Ankara istikametinde buzlanma nedeniyle saat 06.00 civarında çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Köprü buzlanma nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Kazada nedeniyle bazı vatandaş yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere kaldırıldı. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Kaza yapan araçları kurtarma çalışmaları devam ederken belediye ekipleri tuzlama çalışmasına başladı. Köprü girişlerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Araç kurtarma ve tuzlama çalışmalarının ardından trafik saat 07.00 civarında kontrollü olarak verilmeye başlandı. Ancak sabah saatleri olması nedeniyle Anadolu'ndan Avrupa'ya geçiş istikametinde trafik yoğun seyrediyor.



KAR HAMZABEYLİ SINIR KAPISI’NDA ULAŞIMI KAPATTI

BULGARİSTAN’da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yollar kapanınca, Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nı kullanarak ihracat yükü ürünleri Avrupa ülkelerine taşıyan TIR’ların geçişine izin verilmedi. Yaklaşık 2 kilometre TIR kuyruğu oluşurken, polis ekipleri TEM otoyolu çıkışında TIR’ları Kapıkule Gümrük Kapısı’na yönlendirdi.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne’de, gece saatlerinde yoğun kar yağışı başladı. Kar yağışı nedeniyle kent beyaza bürünürken, belediye ve karayolları ekipleri karla kaplanan yollarda, kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan çok sayıda sürücü ise yolda kaldı, karlı yolda kayan çok sayıda araçta maddi hasarlı trafik kazasına karıştı.



Dün geceden bu yana Edirne’nin Lalapaşa İlçesine bağlı Hamzabeyli Gümrük Kapısı yolunda etkili olan kar yağışı ve görüş mesafesinin yer yer 5 metreye kadar düşüren tipi, sürücülere zor anlar yaşattı. Bulgaristan’da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ise, Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nın karşısındaki Bulgaristan Lesova Gümrük Kapısı yolu akşam saat 19.30’da ulaşıma kapandı ve Türk tarafı uyarılarak ülkelerine TIR ve küçük araçların geçişine geçici süre kapatıldığını duyurdu. Bulgaristan gümrük kapısını kapatınca, sırada bekleyen TIR’lar ise 2 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu. Bulgaristan yolunun kapalı olması nedeniyle, polis ekipleri TEM otoyolu Edirne girişinde, ihracat yükü ürünleri Avrupa ülkelerine taşıyan TIR’ları Kapıkule Sınır Kapısı’na yönlendirdi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının bugünde devam edeceği bildirildi.

İstanbulda kar alarmı

EYÜP'TE GECEKONDU ÇÖKTÜ

Eyüp Sakarya Mahallesi Çavdar Sokak'ta bulunan tek katlı bir gecekondu, 08:00 sıralarında şiddetli esen rüzgar nedeniyle çökme meydana geldi. Evde bulunan Remzi Ektir, kızı Pınar ile torunu Emel, çöken gecekondunun altında kaldı. Komşuların yardımıyla kurtarılan kişi, şans eseri olaydan yara almadan kurtuldu. Başka bir gecekonduya alınan aile burada sağlık ekiplerinin gelmesini bekledi. Bir süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri, anne ile kızını ambulansa bindirerek hastaneye götürdü. Remzi Ektir ise durumunun iyi olduğunu söyleyerek çöken gecekondudaki eşyalarını çıkarmaya çalıştı. İşsiz olduğu öğrenilen Remzi Ektir, “Birden bire güçlü bir rüzgar esti, zaten eski bir binaydı. İndiriverdi aşağıya. Evde ben, kızım ve torunum vardı. Allah razı olsun komşuların yardımıyla çıktık" diye konuştu. Gürültüyü duyunca evden çıktığını söyleyen Ektir'in komşusu Hüseyin Akbaş ise, Bir gürültü oldu sabah sabah, biz komşular koşarak gittik. Evin içinde üç kişi vardı birini kurtardık. Sonra çocukla annesini kurtardık mahalledeki arkadaşlarımızla. Büyük bir felaketten sağ salim kurtuldular" dedi. İtfaiye ve polis ekipleri, olay yerinde çöken gecekondu ile ilgili incelemeler yaptı. Gecekondunun başka bir aileye ait olduğu ve Ektir ailesinin evsiz oldukları için geçici olarak burada kaldıkları öğrenildi.

İstanbulda kar alarmı

İSTANBULLULARIN BUZ ÇİLESİ

BÜYÜKÇEKMECE’de yağan kar nedeniyle buz tutan üstgeçitte yürümekte zorlanan vatandaşlar çareyi demir korkuluklara sarılarak kaymakta buldu.

İstanbul’da yılın ilk karı bugün sabah saatlerinde yağmaya başladı. Kardan etkilenen yerler arasında Büyükçekmece de bulunuyor. Kar nedeniyle otoyollarda trafik yoğunluğu oluştu. Araçlar, uzun süre oldukları yerde bekledi. Soğuk hava nedeniyle de bazı yerlerde buzlanmalar oldu. Bir üstgeçitte oluşan buzlanma vatandaşlara zor anlar yaşattı. İşine gitmek isteyenlerden okula giden öğrencilere kadar bütün vatandaşlar düşmemek için korkuluklara tutundu. İki eliyle korkuluklara sarılan vatandaşlar kayarak inmeye çalıştı. Bazı vatandaşların sıkıntıları yüzlerine yansıdı.



BÜYÜKÇEKMECE’DE KRİZ MASASI KURULDU

BÜYÜKÇEKMECE Belediyesi yoğun kar yağışı olasılığı karşısında ilçe genelinde meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluğa anında müdahale edebilmek için 24 saat nöbet esasına göre kriz masası oluşturdu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, kriz masasını zor durumda kalan tüm vatandaşların günün her saatinde 0.212 - 444 0 340 nolu telefondan arayarak yardım isteyebileceğini belirtti. Akgün," Ana arterlerde ve sokak aralarında meydana gelebilecek herhangi bir buzlanma ile ilgili tuz stoklarımız yeterli ve her an müdahaleye hazır vaziyette ekiplerimiz beklemektedir" dedi.



Akgün; " Olası kaza veya yol kapanması durumunda belediyemizin sosyal ekipleri anında olay yerine ulaşarak mahsur kalan vatandaşlarımızın sıcak çorbasını ikram edebilecekleri gibi, acil barınma gibi durumlarda halkımızın dinlenebilecekleri dinlenme alanlarını dahi şimdiden hazırlamış bulunmaktayız. Sosyal yardım ekibimiz 24 saat hazır bekletilmektedir"dedi.

SÜRÜCÜLERE UYARI

Başkan Akgün; " Araç kullanan vatandaşlarımızın mutlaka araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

KARIN AĞIRLIĞINA DAYANAMADI

KOCAELİ’nin Gebze İlçesi’nde yağan kar yığınlarını kaldıramayan armut ağacı park halindeki 2 otomobilin üzerine devrildi. Araçlarda hasar meydana gelirken ağaçları itfaiye ekipleri kaldırdı.

Gebze Sultan Orhan Mahallesi’nde saat 12.15 sıralarında kar yığınlarını kaldıramayan armut ağacı, çevredeki esnafların park ettiği 34 UR 712 ve 41 U 3547 plakalı otomobillerin üzerine devrildi. Araçlarını kalın ağaç gövdesinin altından çıkaramayan araç sahipleri, itfaiyeyi arayarak yardım istedi.

Yaklaşık 45 dakika süren çalışma ardından ağaç kesme makinesiyle kesilen ağacın altında kalan araçlar çıkarıldı. Araçlarda hasar meydana geldi.

MAHSUR KALAN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER KURTARILDI

KARS’ta kara saplanan minibüslerde mahsur kalan 16 öğrenci ile 2 kadın öğretmeni, İl Özel İdaresi ekipleri kurtardı.

Merkez Yücelen Köyü’nden 13 kilometre uzaklıktaki Çakmak Köyü Ortaokulu’na giden 16 öğrenciyi taşıyan minibüs, köyden çıktıktan 500 metre sonra kara saplandı. Ayrıca, Kars merkezden Yücelen Köyü’ne giden 2 kadın öğretmenin içinde bulunduğu minibüs de Hasçiftçilik Köyü yakınlarında karla kaplanan yolda mahsur kaldı. Muhtarların durumu bildirmesi üzerine İl Özel İdaresi ekipleri harekete geçti ve yol açma çalışmalarına başladı. Her iki minibüse de ulaşan ekipler, öğrenci ve öğretmenleri kurtarıp okullarına ulaştırdı.

Yücelen Köyü Muhtarı Turan Koyuncu ile öğretmen ve öğrenciler ekiplere teşekkür etti. Bu arada minibüste kurtarılmayı bekleyen öğrencilerin kendi aralarında çeşitli oyunlar oynayarak vakit geçirdikleri öğrenildi.

Haberin Devamı