Gazete Vatan Logo

İstanbul'da iki Suriye ajanı yakalandı

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, hafta içinde Beyoğlu ve Zeytinburnu’nda yaptıkları ortak iki operasyonla, bir süredir takip ettikleri Suriyeli 2 şüpheliyi yakaladı. Beyoğlu ve Zeytinburnu'nda düzenlenen operasyonlarda yakalanan 2 kişinin, Suriye istihbarat servisi El-Muhaberat ajanı olduğu iddia edildi

İstanbul'da iki Suriye ajanı yakalandı

Emniyet Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği iki operasyonda, Suriyeli Ahmed D ve Valid Ö, El-Muhaberat ajanı oldukları iddiasıyla gözaltına alındı.

Ahmet D'nin üst aramasında, elektronik cihaz ve İstanbul haritası ele geçirildi. Teknik elemanlarca yapılan incelemede, cihazla bazı ülkelerin Beyoğlu'ndaki konsolosluk binaları çevresinde tanımlanan koordinatların uydu üzerinden Şam'daki bir merkeze aktarıldığı öne sürüldü.

Zeytinburnu'nda yakalanan Valid Ö'nün ise Suriye'den gelmesini beklediği özel bir ekiple kent genelinde sansasyonel eylemler hazırlığında olduğu, bu ekibin Türkiye'ye girişini hızlandırmak için insan kaçakçılarıyla irtibat kurduğu iddia edildi.

3 KONSOLOSLUK BİNASININ KOORDİNATLARI ŞAM’A YOLLANMIŞ

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Beyoğlu’ndaki bir konsolosluk binası önünde yakaladıkları şüpheli Ahmet Daher’in üzerinde yaptıkları aramada, içinde navigasyon bilgileri yer alan elektronik bir cihaz buldu. Gözaltına alınan şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Cihazda inceleme yapan ekipler, Beyoğlu’nda bulunan 3 konsolosluk binasının koordinatlarının Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan bir adrese yollandığını tespit etti.

Haberin Devamı

SURİYE’DEN 4 KİŞİLİK SİLAHLI EKİBİ GETİRMEYE ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, fiziki ve teknik olarak takip ettiği diğer şüphelinin ise bazı insan kaçakçılarıyla telefonda irtibat kurması üzerine, Zeytinburnu’nda bir adrese operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan Walid Alomar’ın yaptığı telefon görüşmeleri teknik ekipler tarafından detaylı bir şekilde incelendi. Ekipler, görüşme detaylarında, Walid Alomar’ın, liderliğini yaptığı 4 kişilik silahlı eylem ekibi ile insan kaçakçılığı ekibinin Suriye’den Türkiye’ye gelmesi üzerine görüşmeler yaptığını tespit etti.