Gazete Vatan Logo

İstanbul’da her ilçede iftar sofrası kurulacak

Büyükşehir Belediyesi Yenikapı ve Maltepe’de konserler düzenleyecek. İlçe belediyeleri ise ramazan çadırı yerine halkla bütünleşmek ve kaynaşmak için sokak iftarları verecek...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, ramazanla ilgili hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl ilçe belediyeleri ramazan çadırı yerine mahallelerde sokak iftarları verecek, ramazan sohbetleri, tasavvuf konserleri, geziler, orta oyunu ve tiyatro gösterileri düzenleyecek. Büyükşehir Belediyesi ise ramazan programlarını bu yıl Yenikapı ve Maltepe’deki etkinlik alanlarında gerçekleştirecek, İstanbullulara iftar öncesi ile sonrasında, konser ve çeşitli kültürel etkinlikler sunacak. Mobil büfe ekipleriyle de İstanbul’un önemli noktalarında iftara yetişemeyen vatandaşlara kumanya dağıtılacak. İşte hazırlıklarını tamamlayan belediyelerin ramazan etkinlikleri...

B.Paşa’da ‘Bereket Konvoyu’

Bayrampaşa Belediyesi, Balkanlar’a yönelik 11 yıldır düzenlediği “Bereket Konvoyu” iftarlarına devam edecek. Bu bu yıl 10 ülke, 22 şehirde iftar düzenlenecek. Ayrıca ilçe meydanına çadır kurulacak, sokak iftarları verilecek.

G.O.Paşa’da sokak iftarı

Gaziosmanpaşa halkı ilçenin 16 mahallesinde verilecek sokak iftarlarıyla aynı sofrada oruç açmanın mutluluğunu yaşayacak. Büyük Gaziosmanpaşa İftarı ise Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Hoca’nın vereceği sohbetle verilecek.

Haberin Devamı

Bakırköy Belediyesi’nce Fildamı Konser Alanı’nda her akşam 2 bin kişiye iftar verilecek. Belediye, ayrıca her gün farklı mahallerde sokak iftarları, Bakırköy Devlet Hastanesi önü ve İncirli’de mobil araçlarla iftar yemeği verecek, evinden çıkamayacak olanlar için de gıda kolisi dağıtacak. Botanik Parkı’nda da ramazan eğlenceleri ve konserler gerçekleştirecek.

Sultangazi’de limonata çeşmesi

Sultangazi Belediyesi her gün ayrı bir mahallede iftar sofrası kuracak. Çorba çeşmelerinden her gün 4 bin 500 kişiye sıcak çorba, ekmek ve su dağıtılacak. İftar vakti çorba çeşmesi olarak hizmet verecek çeşmeler, teravih sonrasında ise limonata çeşmesi olarak düzenlenecek. 8 bin aileye de gıda yardımı yapılacak.

Beşiktaş’ta her mahallede iftar

Beşiktaş Belediyesi, 23 mahallede 600 kişilik iftar sofralarıyla vatandaşları buluşturacak. Çorba çeşmeleriyle vatandaşlar oruçlarını açabilecek. Ortaköy, Barbaros Meydanı ve Abbasağa Parkı’ndaki iftar çadırlarında her gün tüm yolu Beşiktaş’tan geçenler ağırnayacak.

Haberin Devamı

Eyüp’te çocuklara ‘tekne orucu’

Eyüp Belediyesi, meydana kurulacak büyük ekranla, her gün Buhara, Bosna, Kahire’ den iftar yayını yapacak. Anadolu’daki gibi çocuklara orucu sevdirmek için yarım gün “Tekne Orucu” tutturulacak. Öğle namazı sonrası çocuklara yemek ikramı yapılacak.

15 mahallede sokak iftarları

Fatih Belediyesi, ramazanda 15 mahallede sokak iftarları verecek. Sultanahmet’te kurulan etkinlik çadırında, ramazan sohbetleri ve orta oyunların yapılacağı etkinlikler düzenlenecek.

İftar öncesi sohbet programlarının yapılacağı Zeytinburnu’nda, tasavvuf konserleri de verilecek. 5 Meydan, 12 sokak ve 11 mahallede toplam 50 bin vatandaşın iftarını açacağı ramazan programları düzenlenecek.

‘Alo İftar’la sıcak yemek...

Bağcılar Belediyesi, 22 mahallede 2 bin 500 kişiye iftar verecek. Belediye, “İftar Bileti Projesi”yle ilçede yardıma muhtaç 10 bin aileye 100 liralık gıda çeki dağıtacak.

Haberin Devamı

Motorize yemek servisi

Esenler’de dünyadan ve Türkiye’den farklı damak tatlarının yer alacağı büyük bir iftar sofrası, kurulacak. Ayrıca cadde iftarları düzenleyecek. “Alo İftar” hattı ile ihtiyaç sahipleri ne 15.00 ile 17.00 saatleri arasında motorize ekiplerle sıcak yemek servisi yapılacak.

Esenyurt’ta Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak çadırla her gün 2 bin kişi iftar yapacak.

Üsküdar’da “Enderun Teravihi”

Osmanlı dönemindeki “Enderun Teravihi” geleneği, bu yıl Üsküdar’da Valide-i Cedid Cami’de yaşatılacak. Ayrıca sahilde 7 bin kişilik iftar çadırı kurulacak. Belediye, 1 milyon kişiye iftariyelik dağıtacak, sokak iftarları verecek.

Çocuk oyunları Güngören’de

Güngören Belediyesi, sokak iftarları düzenyecek. İftar sonrası çocuklar için tiyatro ve orta oyunu gösterileri düzenlenecek.

Tuzla Belediyesi, 17 mahalle ve 4 büyük sitede farklı günlerde sokak iftarları ve Edirne’ye gezi düzenleyecek.

Maltepe Belediyesi “Sevgi Sofraları” adını verdiği etkinlikle her gün bin 500 kişiye iftar verecek.

Haberin Devamı

Beykoz’da film gösterimleri

Beykoz Belediyesi 45 mahallede iftar yemeği verecek. Hafta sonları belediye meydanında, film gösterimleri yer alacak.

Şişli’de sokak iftarları

Şişli Belediyesi’nce, Şişli Meydanı’nda kurulacak iftar çadırıyla ilçedeki vatandaşlara hizmet verilecek, sokak iftarları düzenlenecek.